Ontdek alles over Young professionals

In 62 maanden van starter naar professional

‘’In 62 maanden van starter naar professional: dat is wel heel rap, maar zeker niet onmogelijk binnen onze organisatie! Dat kan ik beamen, want zo’n zes jaar geleden ben ik als starter op de arbeidsmarkt begonnen bij BonsenReuling. Ik groeide in vijf jaar tijd van beginnend assistent accountant uit tot relatiebeheerder. Hoe dat is gelukt? Ik vertel je er graag meer over!’’

Blogtitel

Door Leon Hulzink, Relatiebeheerder

Switch van controle naar samenstel
‘’Na het behalen van mijn bachelor bedrijfseconomie aan de universiteit ben ik begonnen aan de master Accounting. Dit is het voortraject van de RA-opleiding. Tijdens de eerste praktijkstage kwamen wat twijfels om de hoek kijken: was de controlekant wel de kant die mij het meeste aansprak? Kort na deze eerste stage, elders, ben ik bij BonsenReuling begonnen. Het kriebelde meer en meer om de samenstelpraktijk in te gaan. Waar je als RA-accountant voornamelijk bezig bent met het vastleggen van de financiële feiten, houd je je als AA-accountant bezig met bedrijfseconomische vraagstukken van de klant zelf. Je leert hierdoor zowel de onderneming als de klant beter kennen. Juist het opbouwen van zo’n langdurige relatie met de klant, als adviseur en sparringpartner, was iets waar ik enthousiast van werd. Zodoende ben ik uiteindelijk toch overgestapt naar de samenstelpraktijk en startte ik met de post hbo opleiding tot AA-accountant. Inmiddels heb ik zowel de theorieopleiding als de praktijkopleiding afgerond en mag ik mezelf Accountant noemen!’’

Persoonlijke ontwikkeling
‘’Binnen BonsenReuling wordt er dan ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Mijn persoonlijke uitdagingen lagen de afgelopen jaren vooral op communicatief vlak. Op welke wijze pas je je communicatie aan op je collega’s en je klanten, zodat de boodschap op de juiste wijze overkomt? Hier ben ik tijdens mijn praktijkopleiding tot AA-accountant samen met mijn praktijkbegeleider binnen BonsenReuling mee aan de slag gegaan. Ieder jaar stelden we nieuwe doelen om weer te kunnen groeien. De verantwoordelijkheden binnen je functie bij BonsenReuling groeien gelijktijdig mee.’’

Eigen cliëntenpakket
‘’Aan het begin van mijn loopbaan waren mijn werkzaamheden met name uitvoerend van aard en werd mijn werkplanning grotendeels bepaald door collega’s. Dat is nu wel anders. Ik mag sinds een paar jaar een mooi eigen klantenpakket bedienen. Vanuit BonsenReuling mag ik tot op zekere hoogte zelf bepalen hoe ik invulling geef aan het optimaal bedienen van deze klanten. Zo praat ik met de ene klant op wekelijkse basis over de financiën en bespreken we bijvoorbeeld hoe we meer grip krijgen op de kosten van ingezette derden. Bij een andere klant ronden we al vroeg in het jaar de jaarcijfers af, maar bespreken we gedurende het jaar al wel andere bijzonderheden zoals de aankoop van een nieuwe deelneming’’.

Verantwoordelijkheid en vertrouwen
‘’Het mooie van mijn huidige rol is dat ik zowel de klant als zijn onderneming goed leer kennen. Samen met een assistent, fiscalist of de teamleider bepalen we wat de beste manier is om het vraagstuk van de klant aan te vliegen. Natuurlijk is de vennoot altijd de eindverantwoordelijke, maar toch kan ik bij het uitvoeren van de vraagstukken van de klant mijn eigen verantwoordelijkheid pakken. Als ik ergens mee zit kan ik altijd bij de teamleiders of vennoot terecht. Ik waardeer het enorm dat ik van hen veel verantwoordelijkheid en vertrouwen krijg. Juist door de opbouw van dit vertrouwen en deze verantwoordelijkheid, is snelle doorgroei binnen BonsenReuling zeker mogelijk.’’

Altijd ruimte voor groei
‘’Ondanks de stappen die ik al heb mogen zetten, blijft er natuurlijk altijd ruimte voor groei. Gelukkig faciliteert BonsenReuling daar maximaal in. Kort samengevat zit voor mij de ontwikkeling bij BonsenReuling in verschillende zaken: het groeiende klantenbestand, de communicatie met klanten en collega’s bij uiteenlopende vraagstukken en natuurlijk de diverse taken die je uitvoert. Uiteindelijk is het doel om net als de teamleiders, een team met assistenten en relatiebeheerders aan te sturen. Binnen BonsenReuling wil de directie de weg naar boven graag openhouden voor onze collega’s, dus dat moet vast en zeker goedkomen!’’

Wil jij net als Leon ook flinke stappen maken en zet jij jouw volgende stap bij BonsenReuling? Wij zijn voor onze vestigingen Eibergen en Elst op zoek naar een Relatiebeheerder of Assistent accountant die deze stap wil gaan maken. Bekijk voor meer informatie de vacature op onze vacaturepagina.