Ontdek alles over Young professionals

Het eerste uur van de dag is voor jullie twee

Vóór Marlot haar werkdag begint, heeft ze er al een dagdeel op zitten. Niet als relatiebeheerder, maar als moeder. Sommigen denken dat carrière maken en moeder zijn niet hand in hand gaan, maar die rollen zijn volgens Marlot juist heel goed te combineren.

Blogtitel

Door Marlot van ’t Hooft-Sanders, relatiebeheerder

Het eerste uur van de dag is voor jullie twee
‘’De quote bij de foto met mijn dochtertje zegt het eigenlijk al een beetje. Het eerste uur van de dag is echt voor mij en mijn kinderen. Mijn wekker gaat rond 6.30 uur. Ik sta op, maak me klaar en haal vervolgens samen met mijn man onze kinderen uit bed. Vervolgens ontbijten we rustig, kletsen we wat en spelen we soms nog een spelletje. Als ik de kinderen naar de opvang en naar school heb gebracht, ga ik door naar kantoor. Dan start ik meestal rond een uur of 9.”

Flexibiliteit & vertrouwen
‘’Een goede werk-privébalans is gebaseerd op flexibiliteit en vertrouwen. Het is voor mij belangrijk dat ik een rustige ochtend kan hebben met mijn gezin zonder de haast te voelen dat ik naar mijn werk moet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik pas om 10:30 uur binnen kom wandelen. Bij BonsenReuling hebben we gelukkig enigszins flexibele werktijden waardoor je zonder problemen wat later kan beginnen of eerder naar huis kan. Vertrouwen vanuit de werkgever is daarbij erg belangrijk; Ze gaan ervanuit dat ik mijn uren wel maak en dat ik mij meld als ik er niet uitkom. Dankzij deze flexibele werktijden is het ook eenvoudiger voor mij om in te spelen op ‘onvoorspelbare’ situaties. Denk hierbij aan een ziek kind dat van school moet worden opgehaald. In zo’n geval kan ik dan gemakkelijk een uurtje vrij opnemen of eerder weg om hem/haar op te halen.”


Begin 2020 behaalde ik de AA-titel. 

Balans tussen werk, studie en privé
‘’Na het behalen van mijn duale studie Accountancy ben ik begonnen aan de post hbo AA en de praktijkopleiding AA. Deze titel heb ik ruim een jaar geleden behaald. Om eerlijk te zijn, was het niet altijd even makkelijk om mijn studie, werk én gezin met elkaar te combineren. Carrière maken en het hebben van een gezin gaan prima samen, maar als je daarnaast ook nog wil studeren, wordt het wel een pittige combinatie. Je merkt dan toch snel dat je tijd tekort komt. Nu heb ik de studie afgerond en werk ik 24 uur. Dat is voor mij goed te realiseren.’’

Begrip
‘’Als relatiebeheerder ben je echt de vertrouwenspersoon van jouw cliënten. Je bent de eerste bij wie ze aankloppen als er iets is. Dat schept een band. Er is zowel vanuit collega’s als cliënten veel begrip voor mijn tijdsindeling; beiden zullen mij op de dagen dat ik niet werk dan ook niet snel storen. Soms heb ik wel eens een vroege afspraak in de ochtend, maar dit stemmen mijn man en ik dan thuis goed af. Je zult jezelf flexibel op moeten stellen, maar daar heb ik nooit problemen mee gehad. Er zijn drukke tijden en minder drukke tijden. De sleutel tot succes is gewoon het hoofd koel houden, want dan komt alles vanzelf wel goed.”

Niets staat je in de weg
‘’Ik heb het altijd belangrijk gevonden om zelfstandig te zijn en mijn eigen boontjes te kunnen doppen. Niets is onmogelijk. Als jij graag carrière wil maken én moeder wil zijn, kan dat! Soms zul je er extra hard voor moeten werken en zit het even tegen, maar als je iets wil bereiken, moet je er voor de volle 100% voor gaan. Niets hoeft jouw ambities in de weg te staan!’’

Wil jij ook een baan waar een goede werk-privébalans voorop staat? En waar je jouw ambities waar kunt maken? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!