Ontdek alles over Young professionals

Flexibiliteit en vertrouwen is de basis van onze samenwerking

Vóór Marlot haar werkdag begint, heeft ze er al een dagdeel op zitten. Niet als Accountant, maar als moeder. Sommigen denken dat carrière maken en moeder zijn niet hand in hand gaan, maar die rollen zijn juist heel goed te combineren als je het aan Marlot vraagt. Dat vraagt van jezelf ambitie en wilskracht, maar nog belangrijker: flexibiliteit en vertrouwen van je werkgever. Lees hier Marlot haar blog!

Blogtitel

Door Marlot van ’t Hooft-Sanders, Senior accountant

Werk, studie én privé
‘’Na het behalen van mijn duale studie Accountancy ben ik begonnen aan de post hbo AA en de praktijkopleiding AA. Met inmiddels 4 jaar mijn Accountantstitel op zak en een gezin met 2 jonge kinderen, kan ik wel zeggen dat carrière maken en ouder zijn prima samengaan. Al moet ik natuurlijk ook toegeven dat de combinatie met studie erbij soms best wat pittig was. Uiteindelijk draait het om het efficiënt indelen van je tijd en daarbij heeft BonsenReuling, en in het bijzonder Frank, mij altijd geholpen.’’

Flexibiliteit & vertrouwen
‘’Een goede werk-privébalans is gebaseerd op flexibiliteit en vertrouwen. Het is voor mij belangrijk dat ik er kan zijn op het werk, maar ook voor mijn kinderen wanneer dat nodig is. Dat betekent dat ik ze op bepaalde dagen moet kunnen brengen naar, of halen van school; maar ook dat je bij een ‘’onvoorspelbare situatie’’ al je werk kunt laten vallen en in de auto kunt springen. Denk hierbij aan een ziek kind dat van school moet worden opgehaald. Dat vertrouwen is er bij BonsenReuling zeker. Mijn leidinggevenden en team gaan ervanuit dat ik mijn uren wel maak en dat ik mij meld als ik er niet uitkom. Dat wederzijdse vertrouwen is erg belangrijk, want anders zit je ook niet lekker op je werk.’’

Vrije invulling van werkuren
Bovendien kennen we niet alleen flexibele werktijden waarbij je gemakkelijk wat eerder of later kunt beginnen of eindigen, maar ook een flexibele indeling van je werkweek. Voorheen werkte ik 24 uur, in een traditioneel rooster van 3 x 8 uur. Nu mijn kinderen naar de basisschool gaan, merkte ik dat ik dan het grootste deel van de week niet op het schoolplein kon staan. Dat vonden zij jammer, maar ik zelf eigenlijk ook. De oplossing was een flexibelere indeling van mijn werkweek. Dat betekent dat ik nu 28 uur werk: 1 volledige dag en de andere 20 uur verdeeld over 4 dagen. Die dagen werk ik tot 13.30 uur zodat ik zelf de kinderen kan ophalen. Eigenlijk een win-win voor iedereen, want ik maak nu meer uren voor BonsenReuling en als collega’s of klanten mij nodig hebben, dan ben ik de volgende dag meteen weer beschikbaar. Anderzijds ben ik er gevoelsmatig ook meer voor mijn kinderen.’’

Ook klanten houden rekening met mijn rooster
‘’Als Accountant ben ik echt de vertrouwenspersoon van mijn klanten. Ik bent de eerste bij wie ze aankloppen als er iets is. Dat schept een band. Er is zowel vanuit collega’s als klanten veel begrip voor mijn tijdsindeling; beiden zullen mij op de momenten dat ik niet werk dan ook niet snel storen. Soms heb ik wel eens een afspraak die net niet anders gepland kan worden, maar dit stemmen mijn man en ik dan thuis goed af. Je zult jezelf ook flexibel op moeten stellen, maar daar heb ik nooit problemen mee gehad. Er zijn drukke tijden en minder drukke tijden. De sleutel tot succes is gewoon het hoofd koel houden, want dan komt alles vanzelf wel goed.”

Niets staat je in de weg
‘’Ik heb het altijd belangrijk gevonden om zelfstandig te zijn en mijn eigen boontjes te kunnen doppen. Niets is onmogelijk. Als jij graag carrière wil maken én ouder wil zijn, kan dat! Soms zul je er extra hard voor moeten werken en zit het even tegen, maar als je iets wil bereiken, moet je er voor de volle 100% voor gaan. Niets hoeft jouw ambities in de weg te staan!’’

Wil jij ook een baan waar een goede werk-privébalans voorop staat? En waar je jouw ambities waar kunt maken? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina.