Ontdek alles over Young professionals

Blijf jezelf uitdagen!

Ik herinner me het als de dag van gisteren: ruim 15 jaar geleden ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging als secretaresse. Via een advertentie in de lokale krant kwam ik bij BonsenReuling terecht. Zenuwachtig dat ik was, werd ik in het sollicitatiegesprek al snel gerustgesteld door meneer Reuling zelf. Ter plekke moest ik zelfs nog een schriftelijke opdracht uitvoeren om te kijken of mijn handschrift en Nederlandse spelling wel goed genoeg waren. Dat kun je je nu niet meer voorstellen hè!

Blogtitel

Door Iris Hahné, hoofd secretariaat

Wisselend takenpakket
Eenmaal aangenomen mocht ik achter de balie jarenlang zelf de sollicitanten ontvangen bij binnenkomst. Stiekem herkende ik mijzelf nog wel in die onzekere, zenuwachtige koppies die door de deur kwamen gelopen. Ik probeerde hen dan nét zo gerust te stellen als meneer Reuling bij mij destijds deed. Na een paar jaren vóór (bij de balie), ben ik naar het secretariaat ‘achter’ de balie gegaan. Daar was je als het ware meer een financiële secretaresse, waarbij je ook veel financiële zaken afhandelde zoals het inboeken van administraties. Nu ligt dat werk meer bij de assistent accountants en hou ik mij weer met andere taken bezig.

Komen en gaan
Door de jaren heen is het vak als secretaresse behoorlijk veranderd. Toen ik in 2001 begon was een terugbelverzoek niet een simpel mailtje naar een collega. Je moest het bericht doorgeven door een notitie op zijn of haar bureau achter te laten, de voicemail in te spreken én het bericht ook nog eens te faxen. In die tijd zaten we dan ook met zes fulltimers op het secretariaat. Nu zijn we nog maar met drie parttimers. Zelf ben ik ook van een fulltime naar een parttime dienstverband gegaan. Dit geeft me de ruimte om ook de administratie van het bedrijf van mijn partner te doen. Ik vind die combinatie tussen werk en privé erg fijn.

Blijven ontwikkelen
Doordat het vak steeds in ontwikkeling blijft, blijf je jezelf ook uitdagen. Denk alleen al aan alle softwarepakketten die bijna jaarlijks veranderen. Je went jezelf de verschillende pakketten niet alleen opnieuw aan, maar vaak verandert je takenpakket dan ook weer. Zo sta je altijd in ontwikkeling en blijf je vooruitkijken. Ik hou zelf ook wel van een uitdaging en ik vind het ook leuk om onderdeel te zijn van die veranderingen binnen ons kantoor. Zodoende heb ik mij door de jaren ook ontwikkeld tot de functie van Hoofd secretariaat. De kracht van BonsenReuling ligt het denk ik ook in die ontwikkeling; Vanuit de directie zien ze het belang én het plezier in de ontwikkeling van onze collega’s. Ze dragen dan ook graag bij aan het toekomstperspectief.

Spil van de organisatie
Ik kan me niet anders voorstellen dan te werken voor BonsenReuling. En dat wil ik eigenlijk ook niet. Het voelt hier zo vertrouwd, ik zou geen reden kunnen bedenken waarom ik weg zou willen. Daarnaast voel ik mij hier ook echt een gewaardeerde collega en niet één van de zoveel… Dat vind ik superbelangrijk in een werkgever. Dat ze weten wie je bent en dat collega’s naar je toe durven te komen. Zowel op zakelijk als privévlak. Bij het secretariaat zijn we echt de spil van de organisatie. Veel collega’s komen naar je toe, niet alleen voor hulp maar ook om even een praatje te maken. Ze vertrouwen je belangrijke taken toe en daaraan kun je merken dat je collega’s je hoog hebben zitten.

Vertrouwen in jezelf
Door het vertrouwen dat BonsenReuling biedt, ben ik als persoon ook erg gegroeid. Eigenlijk al vanaf moment één: door de openheid waarmee ik werd ontvangen bij het sollicitatiegesprek, voelde ik mij zo op mijn gemak. Hoe langer ik bij BonsenReuling werkte, hoe meer vertrouwen ik in mijzelf kreeg. Dan groei je niet alleen in je werkzaamheden, maar ook als persoon. Als ik alleen al zie hoe ‘verlegen’ ik vroeger was, is dat nu het tegenovergestelde! Het leuke vind ik dat ik dat nu ook terugzie bij die ietwat zenuwachtige sollicitanten. Binnen no-time lopen ze vol trots de organisatie binnen als werknemer. Je ziet je collega’s groeien en dat geeft elke dag weer energie! Daarnaast denk ik dat het belangrijk is om jezelf uit te blijven dagen, zo hou je altijd plezier in wat je doet.