Ontdek alles over Young professionals

De richting is belangrijker dan de snelheid

Rob Droppers is per 1 januari 2023 benoemd als vennoot bij BonsenReuling. Met de benoeming van Rob bestaat de maatschap uit 11 vennoten en circa 170 medewerkers. Rob is bijna 17 jaar in dienst bij BonsenReuling als accountant en (voornamelijk) werkzaam vanaf de vestigingen Eibergen en Lichtenvoorde. De afgelopen jaren heeft hij een diverse groep van zowel nationale ondernemers als ook internationale klanten geadviseerd en bijgestaan. Frank Maarsingh, voorzitter en vennoot van BonsenReuling, “Ik ben blij met de toetreding van Rob Droppers afgelopen jaar als vennoot in ons team. Rob is een ambitieuze en ondernemende klantadviseur die past bij het BonsenReuling DNA”. Naast zijn rol als accountant zet Rob zich in voor een wendbare en toekomst bestendige ICT afdeling binnen BonsenReuling die dienstverlenend, efficiënt en vooral ook veilig werkt. Ook het verder uitrollen van de ICT dienstverlening naar klanten toe is een concrete ambitie voor de komende jaren.

Blogtitel

Sinds januari 2023 ben je vennoot bij BonsenReuling. Hoe zag je opleidings- en inwerktraject tot vennoot eruit?
Aanvullend op mijn vaktechnische opleidingen heb ik bij BonsenReuling de mogelijkheid gekregen om een leiderschapstraject gericht op soft skills te volgen. Het jaar voordat ik benoemd ben tot vennoot heb ik al wel deelgenomen aan de vennotenvergadering en ben ik actief door collega- vennoten meegenomen in de ontwikkelingen en heb ik uitgebreid ingelezen. Daarnaast ben ik van nature een doener, ik leer bij voorkeur door dingen te doen en te ervaren. De hulp en coaching van collega vennoten is hierin wel waardevol en prettig geweest.

Wat heb je als grootste uitdaging ervaren in de rol van vennoot?
De uitdaging in rol van vennoot zit in het feit dat je BonsenReuling breed leert kijken, breder dan je eigen klantenpakket en je eigen vestiging. Daarnaast leer je strategisch te denken, waarbij je beslissingen neemt voor de toekomst van de organisatie. Juist dit bouwen aan de organisatie en het merk BonsenReuling is iets wat mij veel energie en plezier geeft. Daarom ben ik ook vennoot geworden. Verder professionaliseren maar tegelijkertijd wel onze eigen identiteit behouden, dat vind ik belangrijk.

Welke mijlpalen zou je nog willen slaan voor BonsenReuling de komende jaren?
Wat ik hiervoor eigenlijk al aangaf, verder professionaliseren van de organisatie, maar daarnaast ook het mede realiseren van de verdere groei van het kantoor. In de branche is het vraagstuk schaalvergroting door aansluiting te zoeken bij andere kantoren of realisatie door autonome groei actueel. Dat zijn ook zaken die ons bezig houden uiteraard. Het uitzetten van de juiste koers en het nemen van de juiste beslissingen bij dit soort belangrijke vraagstukken, daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren en verantwoordelijkheid in nemen. De richting vind ik hierin overigens belangrijker dan de snelheid. Ik geloof in onze eigen kracht, in de authenticiteit van ons merk. Daarnaast geef ik ook graag de huidige, nieuwe generatie de kans om hierin met ons mee te denken.

Geldt dat ook bij badminton, dat de richting belangrijker is dan de snelheid?
Haha, ik ben inderdaad gedreven in mijn werk en persoonlijke ontwikkeling maar ook op het gebied van sport. In mijn jeugd heb ik op een vrij hoog niveau badminton gespeeld en ben ik jeugdtrainer geweest. Ook privé vind ik het erg leuk om mensen “iets te leren”. Daarnaast ben ik ook maatschappelijk betrokken en zit ik bijvoorbeeld in het bestuur van Vereniging Volksfeest in Winterswjk en ben ik al heel wat jaren lid van JCI (Junior Chamber International), een wereldwijd netwerk van jonge, ondernemende mensen dat gelieerd is aan de Verenigde Naties.

Je bent vennoot, maar ook nog echtgenoot en vader. Hoe houd je deze ballen in de lucht?
Ik vind het belangrijk om er ook voor het thuisfront te zijn en nauw betrokken te zijn bij de opvoeding van onze kinderen. Ik ervaar voldoende ruimte om dit bij BonsenReuling op die manier te kunnen regelen. Samen met mijn vrouw heb ik een haal- en breng schema naar school en kinderdagverblijf. Maar daarnaast ben ik ook nog schoolpleinwacht en loop ik bijvoorbeeld de avondvierdaagse met de school van mijn kinderen. Dat vergt wel enige planning en ook de hulp en enorme flexibiliteit van het thuisfront is erg fijn.

Heb jij ook interesse om vennoot te worden? Bekijk dan onze openstaande functie van vennotabele accountant.