Ontdek alles over Young professionals

Chiel blijft doorstromen dankzij BonsenReuling: “Ze hebben zelfs mijn afstudeerstage gerealiseerd”

Chiel liep in 2021 stage bij BonsenReuling in Elst. Dat is van beide kanten goed bevallen: na zijn studie ging hij fulltime aan de slag. Zijn afstudeeropdracht mocht hij uitvoeren bij een grote klant van BonsenReuling. “Ze zijn me op alle manieren tegemoet gekomen.”

Blogtitel

Door Chiel van Alst, Assistent accountant

Stage lopen
“Als assistent accountant houd ik me voornamelijk bezig met het boeken van administraties en het samenstellen van jaarrekeningen. Ik sta aan het begin van het proces en leer elke dag iets nieuws.”

“Ik heb deze startersfunctie aangenomen nadat ik in 2021 bij BonsenReuling begon als stagiair. Tijdens mijn studie aan de HAN in Arnhem ben ik bij een speeddate-evenement geweest waar meerdere bedrijven uit de branche aanwezig waren. Zo ook Jolein, de recruiter van BonsenReuling. Het was een kort maar krachtig gesprek. Ze vertelde waar het bedrijf voor staat en hoe een stage bij BonsenReuling eruitziet. Vooral de sfeer en het persoonlijke contact dat ze omschreef, spraken me aan. Dat is echt mijn stijl: een vertrouwde, ontspannen manier van met elkaar omgaan. Dat heb ik bij andere werkplekken niet op deze manier ervaren.

Afstudeeropdracht via BonsenReuling
“Een half jaar na het speeddating evenement belde Jolein: ze wilde graag dat ik in februari stage kwam lopen. Ik ben nog altijd dolblij dat ik ‘ja’ heb gezegd. Hier krijg ik de kans me écht te ontwikkelen, maar toch vanuit een vertrouwde omgeving met veel ondersteuning. Toen het tijd werd voor mijn afstudeeropdracht, kon ik opnieuw op BR rekenen. Ze brachten me in contact met een klant uit hun eigen portefeuille.”

“Tijdens mijn afstudeeropdracht hield ik me bezig met enkele processen helemaal tot aan het betalen van de factuur en de kasstortingen. Ik heb risico’s in kaart gebracht, zwakke punten belicht en een adviesrapport geschreven voor verbetering. Een deel daarvan is ook geïmplementeerd. Dankzij doorlopende ondersteuning vanuit BR heb ik veel geleerd en goed resultaat kunnen leveren.”

“Zowel tijdens de stage als het afstuderen kon ik bij mijn begeleiders van BonsenReuling terecht voor al mijn vragen. Het bijzondere is dat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik een echte stagiair was. Ik krijg verantwoordelijkheid en wordt gestimuleerd om zelfstandig te werken. Na mijn afstuderen was ik direct weer welkom bij BonsenReuling voor mijn eerste echte baan als assistent accountant.”

Veel voor elkaar over
“Ik had direct een goede klik met het team van BonsenReuling. Dat betekent dat er ook veel mogelijk is. Ze hebben niet alleen mijn afstudeeropdracht geregeld, maar komen me ook op veel andere manieren tegemoet. Blijven hangen na een stage, vakantiewerk of werken en studeren tegelijk: je ziet het hier allemaal. Ze hebben veel voor je over.”

Zelf problemen tackelen
“Ook nu kan ik nog rekenen op hulp, want als assistent accountant ben je er natuurlijk nog lang niet. Dankzij een betrokken begeleider en coaching on the job leer ik zelf nadenken en problemen oplossen. Door een probleem zelf te tackelen, leer je namelijk het meeste. Als ik iets onder de knie heb dan krijg ik al snel meer uitdagende taken toegewezen. Zo heb ik me in het begin veel gefocust op een simpele eenmanszaak en kan ik nu al taken uitvoeren voor een grotere onderneming met bijvoorbeeld een effectenrekening en alles wat daarbij komt kijken.”

“De logische vervolgstap is nu om mijn post-hbo te halen. Daarmee word je uiteindelijk tekenbevoegd accountant, maar daar ben ik nog even niet aan toe. Eerst wil ik meer werkervaring opdoen. De vervolgstudie is pittig, en ik denk dat meer praktijkervaring me kan helpen er makkelijker doorheen te komen. Ik heb dat besproken met mijn begeleiders, en er was alle begrip voor. Sterker nog: ik mag zo lang de tijd nemen als ik wil. Als ik klaar ben om verder te studeren, dan staan ze voor me klaar. Ik kan dan deeltijd leren en blijven werken. Ik weet dat als het moment er is, ik weer op BonsenReuling kan rekenen.”

Werken bij BonsenReuling?
Ben jij net als Chiel op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of baan als assistent accountant (in opleiding)? En wil je een uitdagende functie waarin je de fijne kneepjes van het vak leert? Ga dan naar onze vacaturepagina.