Ontdek alles over Young professionals

‘’Dankzij BonsenReuling vond ik mijn werkplezier terug ’’

Na jaren bij een groot accountantskantoor stapte Sannaz in 2020 over naar BonsenReuling. Ze vond het plezier in haar werk als relatiebeheerder terug en begon opnieuw met haar opleiding tot AA-accountant. Inmiddels is zij bijna klaar met haar praktijkopleiding en mag Sannaz zich binnenkort officieel Accountant noemen. Lees haar verhaal en ontdek waarom ze juist bij BonsenReuling helemaal op haar plek is.

Blogtitel

Door Sannaz Rawarpour, Relatiebeheerder

“Mijn huis is nog geen honderd meter van ons kantoor. Naast mijn fulltime baan als relatiebeheerder ben ik ook moeder van twee kinderen – een dochter van acht jaar en een dochter van anderhalf jaar. Werken bij BonsenReuling geeft mij de flexibiliteit in mijn werktijden die ik als moeder van twee kinderen nodig heb. De balans tussen werk en privé is daardoor nog nooit zo goed geweest sinds ik bij BonsenReuling werk.”

Balans tussen werk en privé
“Dat is weleens anders geweest. Ik werkte voor BonsenReuling in Den Bosch bij een groot accountantskantoor. Elke dag was ik minstens anderhalf uur onderweg, waardoor ik veel privétijd verloor. Mijn oudste dochter was toen 4 jaar. Het werd voor mij steeds lastiger om werk en privé te combineren.”

Tijd voor een nieuwe stap
“Bij mijn vorige werkgever was ik bezig met mijn praktijkopleiding tot AA-accountant. Dat maakte, naast de reistijd, de werkdruk voor mij nog hoger. In 2018 stopte ik met mijn praktijkopleiding en wist ik zeker: ik wil geen Accountant meer worden. In 2020 besloot ik dat het tijd werd voor een overstap naar een andere werkgever.”

Niets moet, alles mag
“Tijdens mijn sollicitatie bij BonsenReuling gaf ik aan vennoten Mark en Arthur aan dat ik mijn functie als Relatiebeheerder wilde blijven uitvoeren, maar geen interesse meer had in de opleiding tot AA-accountant. Ik had weerstand verwacht omdat dit binnen veel kantoren een vereiste is, maar die kreeg ik niet. Arthur en Mark hadden begrip voor mijn keuze en gaven aan dat ik bij BonsenReuling de ruimte heb om te doen waar ik me goed bij voel. Ook als dat betekent dat ik de opleiding niet afmaak.”

Het werkplezier gevonden
“Tot mijn verbazing vond ik mijn werkplezier volledig terug. Na een jaar werken besloot ik toch mijn praktijkopleiding tot AA-accountant weer op te pakken. Arthur en Mark waren meteen enthousiast en faciliteerden mij in alles wat ik nodig had om de studie voort te zetten. Dat is waarin BonsenReuling zich onderscheidt: wil jij groeien in je functie? Dan doen ze er alles aan om je te helpen. Het is daarom bij uitstek een goede werkgever om je loopbaan te starten, nieuwe stappen te zetten of gewoon lekker te werken op het niveau dat je leuk vindt.”

Geen hiërarchie
“BonsenReuling is een middelgroot kantoor en daardoor ervaar ik geen hiërarchie; we doen alles samen en staan op gelijke voet met elkaar. We zijn één team. Bovendien is er veel ruimte om de taken op te pakken waar je het meeste energie uit haalt. Voor mij zijn dat het begeleiden van jongere assistenten en het voeren van adviesgesprekken met klanten.”

Een warme werkplek
“Nu werk ik bijna 5 jaar als relatiebeheerder. Ik heb een brede klantportefeuille en afwisselende werkzaamheden. Daarnaast begeleid ik jonge assistenten in hun ontwikkeling binnen het vak. Waarom ik jou zou aanraden om bij BonsenReuling te solliciteren? Ik kan wel tien redenen noemen, maar de voornaamste is toch wel de bedrijfscultuur. Het is gewoon een gezellige en warme werkplek zonder gedoe. Bovendien krijg je alle ruimte om te ontwikkelen, maar wel op een manier die bij jou past. Dat wil toch iedereen?”

Net als Sannaz jouw werkplezier terugvinden? Bekijk dan de vacature voor Relatiebeheerder in Elst.