Ontdek alles over Young professionals

Werken en toch twee dagen over voor je studie: “Bij BonsenReuling leer ik in de praktijk.”

Studie staat voorop bij BonsenReuling. Er is daarom van alles mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld werk en studie combineren, zoals Beaudi Blanksma doet. Zij werkt drie dagen per week bij BonsenReuling en gaat twee dagen naar school. “Ik zie het als een win-winsituatie.”

Blogtitel

Door Beaudi Blanksma, Beginnend assistent accountant

Een nieuwe stap
Voor Beaudi aan de slag ging bij BonsenReuling, werkte ze als schoonheidsspecialiste. Een heel andere richting dus. Toch wilde ze graag verder studeren en iets anders doen met haar leven. Na een aantal studietests ontdekte Beaudi dat ze graag met cijfers werkt. “Rekenen heb ik eigenlijk nooit moeite mee gehad, maar ik dacht er niet aan als carrièrepad. Toch kwam vaak uit tests dat ik goed ben met cijfertjes en daar ook mijn plezier uit haal.” Toen de zoveelste beroepskeuzetest Beaudi vertelde dat accountancy iets voor haar is, besloot ze zich in te schrijven voor de deeltijd hbo-opleiding.

Aan de slag als assistent accountant
Bij BonsenReuling werkt Beaudi als beginnend assistent accountant. Ze helpt bij het maken van jaarrekeningen, administratie inboeken en verwerken, facturen opstellen en meer. “Ik verricht vooral relatief lichte administratieve handelingen. Soms doe ik ook wel de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting voor een klant. Langzaam maar zeker mag ik meer uitdagende taken oppakken.”

Deeltijd studeren
Deeltijd studeren betekent dat je werkt én naar school gaat. Het is dan wel belangrijk dat je werkplek aansluit op je studie. Daarom moest Beaudi op zoek naar een nieuwe baan. “Ik ben gaan kijken naar accountantskantoren in mijn omgeving en kwam al snel BonsenReuling tegen. Het bedrijf sprak me direct aan: het is groot, maar niet gigantisch. Daardoor ben ik geen nummertje maar echt een persoon”, vertelt ze. “BonsenReuling heeft bovendien een goede reputatie. Ik had al veel over ze gehoord van klasgenoten en leraren.”

“Ik werk op de vestiging Eibergen. Zelf kom ik ook uit een dorp. Dat dorpse gevoel herken ik op de werkvloer: iedereen is lekker nuchter en heel vriendelijk. We communiceren makkelijk en staan open voor elkaar.” Beaudi merkt dat ze daardoor makkelijk vragen kan stellen en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Voordelen van werk en studie
Deeltijd studeren was een makkelijke keuze voor Beaudi. “Ik heb hiervoor al een tijd fulltime gewerkt en wilde niet meer volledig in de schoolbanken zitten. Ik ben gewend aan een bepaald inkomen”, vertelt ze. BonsenReuling betaalt mee aan haar studie, waardoor Beaudi nog meer overhoudt aan het einde van de maand. “Het is fijn om te studeren met het idee dat ik straks geen studieschuld heb.”

Daarnaast kan Beaudi op deze manier meteen ervaring opdoen. “Je hoort nog te vaak dat mensen geen baan kunnen vinden omdat ze na een lange studie alsnog te weinig ervaring hebben. Bij BonsenReuling doe ik beide op hetzelfde moment. Bovendien kan ik theoriekennis uit mijn opleiding direct in de praktijk brengen. Maar dat geldt ook andersom: leren gaat soms veel makkelijker omdat ik de materie al heb behandeld in mijn werk bij BonsenReuling.”

Coaching on the job
Het is wel uitdagend, geeft Beaudi toe, om studie en werk te combineren. Ze is er druk mee, aangezien de vierjarige opleiding in haar geval in een aantal dagen per week moet passen. “Daarom is het zo fijn dat mijn begeleiders bij BonsenReuling me zoveel mogelijk tegemoet komen”, vertelt ze. “Als ik een tentamen heb, mag ik bijvoorbeeld vaak alles doornemen onder werktijd. Wanneer ik naar school moet in de avond, ga ik iets eerder weg van kantoor.”

Het is vooral de coaching on the job die haar werk én studie makkelijker maken. “Ik zit op de kamer bij mijn begeleiders. Daar kan ik altijd terecht met vragen en problemen, ook als het over school gaat. Soms nemen we lesstof samen door in de pauze, of werken we een lastige schoolopdracht uit. Door al die extra hulp is een deeltijd studie goed vol te houden.”

Het bevalt Beaudi heel goed bij BonsenReuling, dus na haar opleiding wil ze graag blijven. “Omdat ik telkens wordt uitgedaagd gaan de dagen zó snel hier. Ik zou het niet anders willen.”

Wil jij net als Beaudi werken en studeren tegelijk? Bekijk de mogelijkheden op onze vacaturepagina.