Ontdek alles over Young professionals

Wencke heeft de perfecte werk-privébalans gevonden bij BonsenReuling: “zelf mijn dag indelen”

Wanneer Wencke Mengers niet zwoegt over jaarrekeningen en aangiften, staat ze in de turnhal. Naast haar werk als assistent accountant bij BonsenReuling is Wencke namelijk professioneel turncoach. “Vanaf 13.00 uur bepaal ik zelf hoe mijn werkdag eruitziet!” Bij BonsenReuling krijg je veel vrijheid, onder werktijd en daarna. Begin je graag extra vroeg? Of werk je liever tot laat door? Misschien vind je het wel fijn om een paar middagen vrij te houden voor je gezin of hobby? Het kan allemaal. Jij bepaalt zelf hoe je het meest productief bent.

Blogtitel

Door Wencke, Assistent accountant

Je eigen dag indelen
Wencke werkt 32 uur in de week als assistent accountant voor BonsenReuling. Nog eens 14 uur per week is ze turncoach. “Eigenlijk heb ik dus twee banen”, vertelt Wencke. “Maar zo voelt het niet. Omdat ik bij BonsenReuling de ruimte krijg om grotendeels zelf mijn werkdag in te delen, houd ik nog steeds tijd over voor hobby’s en mijn sociale leven.”

De flexibele werktijden is iets waar BonsenReuling zich in onderscheidt, legt Wencke uit. “De dag start tussen 7:15 uur en 9:15 uur. Als je fulltime werkt, ben je tussen 16.00 uur en 18.00 uur klaar.” Werk je zoals Wencke 32 uur? Dan kun je bijvoorbeeld soms al om 13.00 stoppen. “Ik heb dan alle tijd om langs huis te gaan, een hapje te eten voor ik door moet naar de turnhal. Dat vind ik zó fijn!”

Een flexibele werkgever
Vragen om die vrijheid om haar tweede baan aan te houden, vond Wencke spannend. “De mogelijkheid is er, maar het aankaarten voelt toch als een drempel. Je wilt niet moeilijk doen bij een nieuwe werkgever.” Dat gevoel bleek nergens voor nodig. “Mijn begeleider bij BonsenReuling stond er volledig voor open. Hij zei: ‘we gaan dit gewoon voor je regelen, we vinden wel een manier.’ Zoiets is heel prettig om te horen.”

Na even puzzelen kwamen Wencke en haar begeleider tot het perfecte werkschema voor haar. Kort daarop kreeg ze het aanbod om turntraining te geven in de Top Turnacademie Achterhoek (TTA): een prachtige kans, maar Wencke twijfelde of het te combineren is met haar werk als assistent accountant. “Ook dit keer kreeg ik alle ruimte om mijn passie te combineren met mijn werk bij BonsenReuling. Dat was een grote opluchting.”

Ruimte voor overleg
Twee banen en ook nog een sociaal leven: gaat dat wel samen? Bij BonsenReuling kan het, weet Wencke. De balans tussen werk en privé blijft altijd goed omdat er zoveel mag. “Naast dat ik mijn eigen tijden indeel, is er bij BonsenReuling ook een goede thuiswerkregeling. Je kan bijvoorbeeld standaard een dag thuiswerken als je dat wil.”

Ook als het privé even beter uitkomt om haar dag anders in te delen, komt haar werkgever Wencke tegemoet. “Ik pas bijvoorbeeld wel eens op de hond van mijn ouders. Dan werk ik de ochtenden op kantoor en de middagen thuis. Dat is geen enkel probleem. In overleg is er echt veel mogelijk!”

Werk-privébalans bij BonsenReuling
Om te zorgen dat ze niet alleen maar aan het werk is, laat Wencke haar laptop achter op kantoor. “Er wordt niet verwacht dat ik buiten kantoortijden bereikbaar ben. Bovendien kan ik na een dag mijn hersenen gebruiken bij BonsenReuling even lekker fysiek bezig zijn. Werk en privé gescheiden houden, is daardoor makkelijker. Ik trek op kantoor de deur achter me dicht en laat de dag los.”

Werken bij BonsenReuling?
Ben jij net als Wencke assistent accountant (in opleiding) en wil je een baan met veel vrijheid? Ga dan naar onze vacaturepagina.