Ontdek alles over Young professionals

Tijd voor plezier: “We zijn hecht op de werkvloer, maar ook daarbuiten.”

Werken bij BonsenReuling betekent hard werken, maar ook veel schik. Er wordt van alles georganiseerd vanuit het bedrijf om de sfeer er goed in te houden. Dat is een van de redenen dat Minou Harbers zo blij is met haar nieuwe werkgever: “We werken altijd samen, of dat nu is voor onze klanten of voor de winst op het sportveld.”

Blogtitel

Door Minou, Assistent accountant Audit

Van stage naar eerste baan
In 2021 kwam Minou bij BonsenReuling terecht toen ze zocht naar een stageplek. “Ik had net de bachelor Bedrijfskunde afgerond. Na een jaar uitzoeken wat ik daarna wilde, koos ik voor de master Accounting and Control aan de Radboud Universiteit”, vertelt ze. Na afloop van haar stage was Minou zo blij met haar werkplek dat ze besloot acht uur in de week voor BonsenReuling te blijven werken. “Daarnaast studeerde ik nog voltijd.”

Toen Minou in juli van 2022 afstudeerde, was ze dus maar wat blij dat BonsenReuling haar voltijd in dienst wilde nemen. Nu werkt ze als beginnend assistent accountant op de afdeling Audit. “Ik houd me vooral bezig met interim controles en het controleren van jaarrekeningen voor bedrijven. Ook ga ik soms mee naar klantbezoeken en heb ik voor vragen en overleg ook direct contact met bedrijven. Het is een diverse en leerzame startersfunctie.”

Een veelzijdig team
Iedereen op de afdeling Audit houdt zich voornamelijk bezig met interim controles, de eindejaarscontroles waarbij de jaarrekeningen worden gecontroleerd en alle werkzaamheden die daarbij komen kijken. “Toch zijn onze taken onderling wel verschillend”, vertelt Minou. “Iedereen heeft namelijk een eigen niveau. Waar ik pas net ben begonnen, zijn andere assistent accountants al meer ervaren. Zij pakken dus bijvoorbeeld moeilijkere posten uit de jaarrekening op. Als ik er klaar voor ben, krijg ik ook de ruimte om meer ingewikkelde taken op te pakken. We doen dus allemaal hetzelfde, maar toch ook niet. Daardoor kan ik veel leren van de mensen om me heen.”

Toch is het vooral de sfeer die maakt dat Minou zo blij is het maar werk. “De afdeling Audit is een jong team en we kunnen het goed met elkaar vinden. We organiseren eigen teamuitjes, zo gingen we vorige week karten en aansluitend uiteten. Bovendien wordt er vanuit BonsenReuling veel georganiseerd om ons de kans te bieden elkaar te leren kennen. Daardoor zijn we een hecht team, op de werkvloer en daarbuiten.”

Personeelsfeesten en meer
Minou werkt op de vestiging van BonsenReuling in Lichtenvoorde. “Daar kent iedereen elkaar. Er is altijd ruimte voor een praatje en we vinden het ook gezellig om samen te lunchen of zelfs dineren.”

Hoewel Minou en haar collega’s op eigen houtje dus veel ondernemen, weet BonsenReuling ze ook in de watten te leggen. “We hebben bijvoorbeeld een jaarlijks personeelsfeest waar groots wordt uitgepakt. Ook de halfjaar-afsluiting in juni van dit jaar was onvergetelijk. We gingen naar het Gelderse Beek voor een foodtruckfestival: een dag vol heerlijk eten, drankjes en gezelligheid.” Het personeelsfeest ligt nog in het verschiet en Minou kijkt er al naar uit. “We gaan onder andere spelletjes doen en samen sporten. Dat is echt iets voor mij.”

BonsenReuling Fit
Een dag vol sport? Daar mag je Minou dus best voor wakker maken. Daarom vindt ze het zo leuk dat nu ook BR Fit in het leven is geroepen: haar werkgever organiseert allerlei leuke sportactiviteiten waar je als medewerker aan mee kunt doen. “Ik ga bijvoorbeeld binnenkort een padel clinic volgen. Padel is een soort combinatie van squash en tennis. We krijgen les van een echte professional.”

Naast de padel clinic, vertelt Minou, kun je ook meedoen aan hardloopwedstrijden en wandelroutes die door BonsenReuling worden opgezet. “Het is een prettig idee dat mijn werkgever waarde hecht aan de fysieke gezondheid van medewerkers. Bovendien is het weer een goede kans om hechter te worden met collega’s. Samen gaan we voor de winst. Dat schept een band.”

Werken bij BonsenReuling?
Wil jij net als Minou deel uitmaken van een gezellig team dat hard werkt, maar samen ook veel plezier maakt? Ga dan naar onze vacaturepagina.