Ontdek alles over Young professionals

Roels volgende mijlpaal

Deze keer is Roel Wieggers, directeur bij BonsenReuling, aan het woord in ''De volgende mijlpaal''. Roel is misschien wel hét perfecte voorbeeld van carrièreontwikkeling binnen onze organisatie. Ruim 20 jaar geleden begon hij als stagiair en inmiddels is hij uitgegroeid tot directeur. Je zou denken dat dit wel de hoogst haalbare carrière stap is, maar er zijn altijd nieuwe mijlpalen te behalen volgens Roel!

Blogtitel

Goede eerste ervaring
”In 1998 leerde ik BonsenReuling kennen door middel van een stage. Na deze stage ben ik niet blijven hangen. Mijn ambitie was om bij één van de grote jongens te gaan werken. Na mijn studie werd ik echter vrij snel benaderd door BonsenReuling zelf met het verzoek of ik niet toch graag aan de slag wilde bij het ondernemersadvieskantoor. Dankzij de goede ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn stage bij BonsenReuling, was mijn keuze snel gemaakt: hier wilde ik wel werken! Zodoende ben ik in 2000 begonnen als assistent accountant in het team van Harm en Johnny, met wie ik nu nog regelmatig samenwerk. Ik werkte vier dagen per week op kantoor in Lichtenvoorde en ging één dag per week naar school. Door deze combinatie van werken en studeren, behaalde ik zowel de AA- als de RA-titel.”

Grote stap
”Toen bekend werd dat Harm (destijds directeur van BonsenReuling) wilde gaan afbouwen, werd ik gevraagd of ik toe wilde treden tot de directie. Een hele mooie kans, maar hier moest ik wel even goed over nadenken. Is dit wat ik voor de rest van mijn leven wil doen? Laten we eerlijk zijn, een directiefunctie vergt flink wat tijd en mate van flexibiliteit. Zeker als je een gezin hebt. Toch wilde ik er graag voor gaan. Ik nam steeds meer taken van Harm over en rolde zodoende in mijn nieuwe functie. We zijn gestart met het bouwen van mijn persoonlijke cliëntenpakket en mijn team. Inmiddels bestaat dit team uit veertien collega’s; variërend van stagiaires tot teamleiders. Het is mooi om te zien hoe een variërend team onderling kan leren van elkaar en hoe goed we (BonsenReuling breed) zijn geworden in het opleiden van jong talent.”

Niet alleen meer de lokale accountant
”Door de jaren heen is BonsenReuling ook als bedrijf gegroeid. Van huis uit waren we meer een boekhoudkundig, accountantskantoor. We hebben nu veel meer specialistische diensten in huis. Naast de samenstelaccountants, is er nu ook een controle-afdeling en hebben we ook fiscalisten, juristen en salarisadviseurs in huis. We zien daarnaast dat het internationale aspect toeneemt. We zijn niet alleen meer de lokale accountant, maar krijgen ook steeds meer cliënten over de grens.”

 

Een-op-een
”Het opleiden van nieuwe collega’s vind ik persoonlijk erg belangrijk. Iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier. Zelf vind ik het prettig om samen te werken aan één opdracht of taak. Het liefst echt een-op-een. Zo kun je die collega waarmee je samenwerkt de aandacht geven die hij of zij verdient. Ik denk dat het ook belangrijk is om de lijnen kort te houden. Door een-op-een opdrachten uit te voeren, voorkom je dat de afstand tussen de directie en de rest van het team te groot wordt. Met name bij de coaching van jonge medewerkers is dat belangrijk. Je hebt beperkte tijd en beperkte aandacht, dus die moet je op de juiste wijze verdelen. Je moet hierbij wel oppassen dat je niet geleefd wordt door de dag (of door je mailbox).”

Helikopterview
”Zelf kijk ik nog steeds met dankbaarheid terug op de goede begeleiding die ik tijdens mijn stage bij BonsenReuling heb mogen ontvangen. Aan het begin natuurlijk door het eigen team, maar later ook door de directie. Het heeft mij enorm geholpen om veel met de andere vennoten te sparren. De een let meer op vaktechniek, de ander meer op strategie. Door de jaren heen neem je van alle disciplines wat mee. Inmiddels zit ik iets minder in de ‘’hardcore’’ samenstelpraktijk, maar heb ik een meer adviserende rol aangenomen. Ik heb de helikopterview over het cliëntenpakket en de vraagstukken die er spelen. Zie het als de evolutie van de accountant.”

Volgende mijlpaal
”Op het gebied van persoonlijke groei heb ik de meeste stappen wel gezet. Als je zou vragen wat mijn volgende mijlpaal is, dan gaat dat meer over kantoorbrede zaken. We willen graag groeien als organisatie en ik wil de andere vennoten helpen bij het samenstellen en verbeteren van hun teams. Het opleiden van (jong) talent is daar een groot speerpunt van.”

Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen BonsenReuling? Bekijk dan onze vacaturepagina!