Ontdek alles over Young professionals

Nieks volgende mijlpaal

Deze keer aan het woord in De volgende mijlpaal: Niek Jansink, Relatiebeheerder. Niek is namelijk onlangs geslaagd voor de AA-titel. Een hele mooie prestatie waarover hij graag meer vertelt in 'Zijn volgende mijlpaal'.

Blogtitel

Door Niek Jansink, Relatiebeheerder

Bloed, zweet en tranen
‘’Zo dat was niet niks moet ik eerlijk zeggen, het behalen van de AA-titel is een behoorlijke klus. Je weet als je Accountant wil worden, dat je altijd in beweging blijft. Wet- en regelgeving verandert steeds en je kennis moet altijd up-to-date zijn. Ik had zeker wel verwacht dat het pittig zou zijn, maar ik moet eerlijk toegeven dat de week soms te kort is als je werk, privé (lees: een gezin met jonge kinderen) en studie moet combineren. Ik weet dan ook niet wie blijer was toen ik uiteindelijk was geslaagd, mijn vriendin of ik haha! Het heeft bloed, zweet en tranen gekost: maar ik heb de finishlijn gehaald!’’

Van controle naar samenstel
‘’Dat ik de AA-titel wilde gaan behalen, wist ik al vrij snel. Ik ben ooit bij BonsenReuling begonnen als stagiair op de controlepraktijk, maar na een uitstapje naar de Samenstelpraktijk wist ik het zeker: dit moest het zijn. Na het behalen van mijn studie ben ik in dienst getreden als beginnend assistent accountant. Ik ben begonnen met de post-hbo AA, doorgegroeid tot gevorderd assistent en inmiddels mag ik mijzelf Relatiebeheerder noemen. Naast mijn reguliere werkzaamheden mag ik nu ook zelf assistenten opleiden. Dat is het leuke aan doorgroeien! De rollen draaien zich vanzelf een keer om.’’

De financiële huisarts van de ondernemer
‘’Als Relatiebeheerder ben je eigenlijk een soort van financiële huisarts van de ondernemer: je hebt een signalerende functie en bent het eerste aanspreekpunt. Je adviseert, ondersteunt, verhelpt of verwijst door als er meer specifieke kennis benodigd is, bijvoorbeeld van een fiscalist of jurist. Het cliëntenpakket van ons team is zeer divers en bestaat uit mkb-bedrijven, verschillend van productieondernemingen tot detailhandel, groothandel en ga zo maar door. Naast de diversiteit in cliënten, is het werk ook afwisselend doordat we per cliënt weer diverse werkzaamheden verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van jaarrekeningen, het ondersteunen van de cliënt met bedrijfseconomische, fiscale en automatiserings-vraagstukken en aan het verzorgen van de verschillende soorten belastingaangiften voor de cliënt. Door al deze werkzaamheden te verrichten heb je inzicht in het totaalplaatje. Bij veel andere kantoren worden de aangiften door de fiscale afdeling gedaan, wat mij betreft maakt dat BonsenReuling bijzonder. Je bent echt op de hoogte van alle ins-en-outs van de cliënt en kunt daarom de optimale adviseur, vertrouwenspersoon en sparringspartner zijn.’’

Begeleiding
‘’Onlangs is het POB, het PraktijkOpleidingsBureau, opgericht om collega’s die bezig zijn met de praktijkopleiding AA samen te brengen. Het is niet alleen fijn, maar ook erg nuttig om samen over de opleiding en bepaalde vraagstukken te sparren. Zo help je elkaar verder. Daarnaast kreeg ik goede begeleiding vanuit mijn begeleiders van BonsenReuling en van een externe docent die werd ingeschakeld. Kortom: vanuit BonsenReuling wordt er vanalles gefaciliteerd om jou te helpen bij je studie: goede begeleiding door ervaren collega’s, een persoonlijk opleidingsplan én een goede studieregeling.’’

Ben jij accountant in opleiding en wil jij net als Niek verder werken aan jouw carrière? Dat kan! Wij zijn voor onze vestigingen in Eibergen en Elst op zoek naar een Relatiebeheerder. Bekijk de vacature voor meer informatie.