Ontdek alles over Young professionals

Een relatiebeheerder tussen de koeien

Je zou denken dat Trudie met haar baan als Relatiebeheerder bij BonsenReuling al druk genoeg is. Maar ze heeft er gewoon nog een leven als partner van een boer, ‘boerin’, naast. De combinatie van deze twee werelden is wat Trudie energie geeft. Ze begint de dag met zes poten in de stal, een uurtje later staat ze met beide benen op de werkvloer. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Blogtitel

Trudie ten Have, Relatiebeheerder

Van de stal naar kantoor
‘’Mijn dag begint vaak met het voeren van de paarden, het uitlaten van de honden en het aanschuiven van het voer voor het jongvee. Vervolgens ontbijt ik samen met mijn man en kinderen. Daar nemen we graag even de tijd voor. Wij vinden dit  een belangrijk moment op de vaak drukke dagen in ons leven. Een van ons brengt vervolgens de kinderen naar school en daarna is het tijd om richting kantoor te gaan. Ik werk op de vestiging Eibergen en woon in Groenlo, dus de reistijd is gelukkig vrij beperkt.’’

MKB
‘’Toen ik begon bij BonsenReuling bestond mijn cliëntenpakket voornamelijk uit agrarische cliënten, daarvoor was ik ook aangenomen. Dat klinkt vrij logisch. Toch viel deze sector binnen de accountancy mij persoonlijk wat tegen. De regelgeving is complex en de MKB-praktijk begon steeds meer mijn aandacht te krijgen. Ik wilde mijn horizon graag verbreden. 1 + 1 was 2 toen BonsenReuling ook aangaf hierin te willen groeien. Ik koos er daarom voor een ander type cliënt te gaan bedienen en ik ontwikkelde al gauw een mkb-cliëntenpakket waar ik helemaal mijn ei in kwijt kon. De diversiteit aan cliënten bevalt mij nog steeds erg goed, hoewel agrarische betrokkenheid natuurlijk nog altijd in mijn bloed zit.’’


Behind the scenes

 

De boer op
We vroegen Trudie of er enige gelijkenis bestaat tussen het leven op de boerderij en haar baan bij BonsenReuling. ‘’Die is op sommige vlakken ver te zoeken, hoewel ik voor de boerderij ook de administratie doe.’’ vertelt Trudie. ‘’Je zou kunnen stellen dat de twee werelden bijeenkomen wanneer ik voor BonsenReuling letterlijk ‘de boer op ga’ : dus op bezoek ga bij de cliënt. Doordat jezelf ook ondernemer bent kun je je goed inleven wat bij de klant speelt.  Als ik aan het einde van de dag weer thuiskom van kantoor, eten we en doe ik nog wat werk op de boerderij. Er is weinig tijd over om voor de tv te zitten, maar ik kan toch niet zo goed stilzitten. Gelukkig zie ik mijn werk op de boerderij ook echt als tijd voor mijzelf, het is meer hobby dan een tweede baan erbij.’’

Flexibiliteit voorop
“Door de flexibiliteit van BonsenReuling en het kennen van mijn eigen verantwoordelijkheden als werknemer, is de basis voor een goede werk-privébalans gelegd. Relatiebeheer en het boerderijleven gaan hierdoor prima samen. Je krijgt bij BonsenReuling veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik kan bijvoorbeeld makkelijk wat eerder naar huis als de oogst binnengehaald moet worden. Ze vertrouwen erop dat ik mijn uren als relatiebeheerder maak en dus aan mijn taken en verantwoordelijkheden voldoe. Die verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.’’

Wil jij ook een uitdagende baan, waarbij altijd ruimte is voor hobby’s en interesses naast je werk? Bekijk snel onze vacaturepagina of kom dan snel eens de mogelijkheden bespreken!