Ontdek alles over Young professionals

''In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel''

Mijn werk in de praktijk toepassen, dat is één van de leukste dingen als je het mij vraagt. Het begon al tijdens het afstuderen. Ik kon aan een interessante opdracht werken bij één van onze cliënten. Perfecte combinatie; aan de slag in de praktijk + de kennis en ervaring van mijn begeleiders van BonsenReuling. Dat het van beide kanten goed is bevallen is gebleken, inmiddels een aantal jaar later ben ik vanuit BonsenReuling de vaste contactpersoon van deze cliënt.

Blogtitel

Door Robin van der Hoeven, Gevorderd assistent accountant

Loopbaan
Ik zal jullie eerst even meenemen in mijn loopbaan tot dusver, in september 2017 was ik druk bezig met het afronden van HBO Accountancy en was ik op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht. Zoals gezegd heb ik die gevonden! Op dat moment zijn ook de eerste contacten gelegd bij BonsenReuling, ik kreeg leuk contact met de recruiter en het klikte al direct met de collega’s wie mij zouden gaan begeleiden (en vervolgens ook daadwerkelijk hebben begeleid). Ik wist het afstuderen met succes af te ronden en mijn begeleiders (die ik inmiddels collega’s mag noemen) boden mij een contract aan.

Praktijk
Betreding van het werkveld was geen reden om direct mijn neus uit de studieboeken te halen, nou ja eventjes, voor een half jaartje dan. Ik heb namelijk na het afstuderen eerst een half jaar de tijd genomen om aan de slag te gaan bij BonsenReuling zonder direct de vervolgopleiding te starten. Ik wilde namelijk wel eens zien hoe het is om een adviserende rol voor cliënten te hebben, ze te ondersteunen als er vragen zijn of als het even tegenzit. Om die reden koos ik voor de praktijk!

Weer aan de studie
In de accountancy is het uiteraard wel erg belangrijk om de juiste papieren te hebben, maar daar twijfelde ik niet aan. Momenteel ben ik al zo’n 1,5 jaar bezig met de Post HBO AA op de HAN. Die studie ga ik afronden. Ik heb voor mezelf een aardige planning in mijn hoofd. Zolang de deadlines op een gegeven moment dichterbij komen, begint het harde werken écht. Maar dat zou bij iedereen wel hetzelfde zijn. Mijn collega’s begrijpen dat, ze zijn immers zelf ook jong (geweest). Als het nodig is om een dag vrij te nemen voor een tentamen of om te studeren dan is dat geen probleem. Er worden zelfs uren voor beschikbaar gesteld.

Begeleiding
Vanuit BonsenReuling is de begeleiding goed geregeld, ik draag de verantwoordelijkheid voor het goed en tijdig afronden van mijn studie zelf. Ik zou het ook niet anders willen. Natuurlijk wordt er regelmatig tijdens een functioneringsgesprek of bij het inleveren van een belangrijke opdracht gecheckt hoe het gaat en of alles nog op schema ligt.

Van dag tot dag
Waar ik over 5 jaar sta kan ik zo geen antwoord op geven, ik leef eerder van dag tot dag. Het doel is uiteraard het succesvol behalen van de AA-titel, ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt mede door de fijne begeleiding. De tip die ik aan studenten mee wil geven; bekijk goed vanuit de praktijk of je raakvlak hebt met het vak. Als die motivatie er is, weet je dat al die studie-uren het waard zijn. Uiteraard is raakvlak met de organisatie minstens zo belangrijk, fijne collega’s en een goede sfeer zijn belangrijker dan wat dan ook!