In 62 maanden van starter naar professional

''In 62 maanden van starter naar professional: dat is wel heel rap! Maar zeker niet onmogelijk. Dat kan ik beamen, want zo’n vijf jaar geleden ben ik als starter op de arbeidsmarkt begonnen bij BonsenReuling en groeide ik in vijf jaar tijd van beginnend assistent accountant uit tot relatiebeheerder. Hoe dat is gelukt? Ik vertel je er graag meer over!''

Blogtitel

Door Leon Hulzink, relatiebeheerder

Switch van controle naar samenstel
”Na het behalen van mijn bachelor bedrijfseconomie aan de universiteit ben ik begonnen aan de master Accounting. Dit is het voortraject van de RA-opleiding. Tijdens de eerste praktijkstage kwamen wat twijfels om de hoek kijken: was de controlekant wel de kant die mij het meeste aansprak? Kort na deze eerste stage, elders, ben ik bij BonsenReuling begonnen. De twijfel werd sterker en het kriebelde meer en meer om de samenstelpraktijk in te gaan. Waar je als RA-accountant voornamelijk bezig bent met het vastleggen van de financiële feiten, houd je je als AA-accountant bezig met bedrijfseconomische vraagstukken van de klant zelf. Je leert hierdoor zowel de onderneming als de klant beter kennen. Juist het opbouwen van zo’n langdurige relatie met de klant, als adviseur en sparringpartner, was iets waar ik enthousiast van werd. Zodoende ben ik uiteindelijk toch overgestapt naar de samenstelpraktijk en startte ik met de post hbo opleiding tot AA-accountant. Doordat ik een andere vooropleiding had, was ik verplicht een aantal extra vakken te volgen. Het traject was daarom zwaarder dan voor reguliere accountancy studenten. Toch wist ik zeker dat ik deze stap wilde zetten. En tot op de dag van vandaag, heb ik nog geen spijt gehad van deze keuze.”                                

Persoonlijke ontwikkeling
”Binnen BonsenReuling wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Mijn persoonlijke uitdagingen lagen de afgelopen jaren vooral op communicatief vlak. Op welke wijze pas je je communicatie aan op je collega’s en je klanten, zodat de boodschap op de juiste wijze overkomt? Hier ben ik tijdens mijn praktijkopleiding tot AA-accountant samen met mijn praktijkbegeleider binnen BonsenReuling mee aan de slag gegaan. Ieder jaar stellen we nieuwe doelen om weer te kunnen groeien. De verantwoordelijkheden binnen je functie bij BonsenReuling groeien gelijktijdig mee. Om maar een voorbeeld te noemen: aan het begin van mijn carrière  begon ik bij een klant om de administratieve druk te verlichten. Inmiddels ben ik gegroeid in mijn functie en is het bedrijf gegroeid in omvang. Nu ga ik daar samen met een assistent accountant heen om de werkzaamheden samen te verrichten en te sparren met de directie over financiële uitdagingen voor de komende periode.”

”Mijn rol binnen het BonsenReuling-team is ook veranderd. Als relatiebeheerder ben ik nu de schakel tussen de beginnend/gevorderd assistenten en de teamleiders. Assistenten komen met vaktechnische vragen of andere vraagstukken waar zij tegenaan lopen bij mij terecht. Deze vraagstukken zijn voor mij heel herkenbaar, want daar heb ik zelf ook mee geworsteld. Natuurlijk is de vennoot altijd de eindverantwoordelijke, maar veel voorbereidend werk pak ik nu zelf op. Als ik ergens mee zit kan ik altijd bij de teamleiders of vennoot terecht. Ik waardeer het enorm dat ik van hen veel verantwoordelijkheid en vertrouwen krijg.” 

Altijd ruimte voor groei
”Ondanks de stappen die ik al heb mogen zetten, blijft er natuurlijk altijd ruimte voor groei. Samen met een aantal gevorderde accountants zit ik in de samenstelcommissie. Daar kom ik dan weer als broekie kijken. We bekijken samen bepaalde specifieke vraagstukken. Ik vind het erg interessant om te zien hoe zij daar tegenaan kijken. Aan de hand van de verschillende redeneringen krijg je een totaalbeeld van een situatie en ontwikkel je weer je eigen visie. Naast dit soort vraagstukken, help ik ook klanten en collega’s met de optimalisatie van boekhoudkundige en rapportagepakketten. 

Kort samengevat zit de ontwikkeling bij BonsenReuling in verschillende zaken: de kennis en verantwoordelijkheden in bepaalde (softwarepakketten, je groeiende klantenbestanden en de taken die je uitvoert. Uiteindelijk lijkt het me gaaf om, net als de teamleiders, een team met assistenten en relatiebeheerders aan te sturen. Binnen BonsenReuling wil de directie de weg naar boven graag openhouden voor onze collega’s, dus dat moet vast goedkomen!”

Wil jij net als Leon ook flinke stappen maken bij een bedrijf als BonsenReuling? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!