Ontdek alles over Young professionals

‘’Ik krijg hier alle ruimte voor eigen initiatief’’

Het liefste is Robin een adviseur voor zijn klant. In de functie van relatiebeheerder bij BonsenReuling krijgt hij daar iedere kans voor. Tegelijkertijd ontwikkelt hij zich op zowel zakelijk als persoonlijk vlak, met het uiteindelijke doel om accountant te worden.

Blogtitel

Door Robin van der Hoeven, Relatiebeheerder

”In september 2017 begon ik als stagiair bij BonsenReuling. Ik deed mijn afstudeerstage bij een klant van BonsenReuling en daarna startte ik officieel als beginnend assistent accountant. Sindsdien heb ik het zo naar mijn zin dat ik altijd ben blijven plakken. Inmiddels werk ik als Relatiebeheerder en ben ik tegelijkertijd bezig met de praktijkopleiding tot AA. Ik wilde niet direct na het theoretische gedeelte beginnen met de praktijkopleiding en heb een pauze van anderhalf jaar genomen. Daar kreeg ik bij BonsenReuling alle vrijheid en ruimte voor.”

Meer klantcontact en afwisseling
“De cijfermatige kant van het vak trok me altijd al wel, maar in de loop der jaren heb ik ontdekt dat ik juist ook veel energie haal uit het klantcontact. Ik ben sparringpartner van bedrijven uit allerlei branches en van wisselende grootte. Daar leer je veel van. Wat doet zo’n onderneming in hun bedrijfsvoering? Voor welke uitdagingen staan deze bedrijven? De soorten ondernemers die ik ontmoet zijn heel verschillend. Naast de reguliere werkzaamheden sta ik momenteel veel klanten bij op het gebied van digitalisering en dat vind ik zelf ook hartstikke interessant. Geen dag is hetzelfde en dat geeft mij veel voldoening.”

Veel vrijheid
“Vanuit BonsenReuling krijg ik volop begeleiding terwijl ik mij verder ontwikkel in het vak. Toch word ik ook veel vrijgelaten. Natuurlijk keek er op de nodige momenten iemand mee over mijn schouder, maar er is veel ruimte voor eigen initiatief om een eigen weg te kiezen. Het stuk digitalisering boeide me enorm en ik word ook zeker gestimuleerd mij daar dan mee bezig te houden.”

Leren door zelf te doen
“Vennoot Mark heeft een fijne werkwijze als het gaat om begeleiding en aansturing. Een werkwijze die goed bij mij en mijn andere collega’s past. Je stapt gemakkelijk op hem af voor vragen, maar waar mogelijk legt hij de bal ook net zo goed weer terug om er een gesprek over aan te gaan. Uiteindelijk is het ook beter voor je ontwikkeling wanneer je eerst de kans krijgt iets zelf te doen en pas te vragen wanneer je vastloopt. De lijnen zijn hier kort, dus je hebt altijd nog je collega’s als back-up wanneer je wil even sparren.’’

Eigen agenda bepalen
“Die vrijheid vind je trouwens niet alleen in het werk zelf. Ook wat betreft mijn privéleven is er alle ruimte. Een keertje eerder stoppen of thuiswerken? Het kan zonder problemen. Mijn agenda en werkzaamheden deel ik zelfstandig in, ik heb eigen verantwoordelijkheid over de taken die bij mij liggen. Ondertussen hebben we het op kantoor ook gezellig, Elst is een hecht team en we organiseren vaak samen met de andere afdelingen vrijdagmiddagborrels of teamuitjes. Niet alleen maar hard werken dus 😉.’’

Groei wordt gefaciliteerd
‘’Zoals het er nu naar uitziet behaal ik in 2025 mijn AA-titel. Een mooie mijlpaal, maar ik ben dan zeker nog niet uitgeleerd. Niet alleen het vak zal altijd in ontwikkeling blijven, maar ook zelf zou ik het interessant vinden door te groeien tot teamleider. Ik ben ervan overtuigd dat als dat moment komt, er bij BonsenReuling alles wordt gedaan om me daarin te faciliteren.”

Wil jij ook onderdeel zijn van ons leuke team? Bekijk dan de vacature voor Relatiebeheerder.