Ontdek alles over Young professionals

Van stagiair naar begeleider: ‘Ik voel me hier thuis’

Een veelgehoorde reden waarom collega’s bij BonsenReuling blijven plakken? Omdat je er altijd kunt groeien. In de richting die je wil en op het tempo dat je wil. Dat is precies wat Wouter deed. Jarenlang leerde hij de kneepjes van het vak en nu leidt hij jongere collega’s zelf op.

Blogtitel

Door Wouter ten Have, relatiebeheerder

“Tijdens mijn hbo-opleiding Bedrijfseconomie zocht ik een stage en kwam ik bij BonsenReuling terecht. Ik studeerde af bij een klant van ons kantoor en ben na het behalen van mijn bachelor direct in vaste dienst getreden. Nu zit ik in het laatste jaar van mijn praktijkopleiding als AA accountant.”

Achterhoekse mentaliteit
“Sinds die stage ben ik dus altijd blijven plakken bij BonsenReuling. Ik voel me hier thuis. Het is van origine een Achterhoeks bedrijf en dat merk je. Er heerst een nuchtere mentaliteit die mij goed ligt. We gaan familiair met elkaar om en je kunt altijd bij een collega binnenlopen voor een vraag of praatje.”

Verschillende rollen
“Ook de diversiteit van het werk maakt dat ik nog altijd bij BonsenReuling werk. Ik heb altijd kunnen groeien naar een nieuwe functie. Van stagiair werd ik beginnend assistent accountant en inmiddels ben ik relatiebeheerder. Door al die verschillende rollen verveel ik me nooit. Inmiddels zijn we tien jaar verder en ik heb het nog steeds naar mijn zin.”

Meegroeien met klanten
“Als relatiebeheerder ben ik het eerste aanspreekpunt voor mijn klanten. Ik heb een diverse portefeuille, waardoor geen dag hetzelfde is. Een aantal ondernemers uit mijn portefeuille zit in dezelfde leeftijdscaterogie als ik. Zij zijn in 2014 bij BonsenReuling binnengekomen en ik heb ze al die tijd mogen ondersteunen. We hebben een fijne relatie opgebouwd. Sommige bedrijven zijn klein als ze bij ons binnenkomen en worden steeds groter. Het is interessant om daar tijdens dat proces als adviseur bij betrokken te zijn.

Van leerling naar opleider
“In mijn tien jaar tijd bij BonsenReuling ben ik veel begeleid door collega’s met meer ervaring. Er was altijd ondersteuning, maar er werd nooit iets voorgekauwd. Het was aan mij om te zoeken naar een oplossing voor het probleem waar ik tegenaan liep. Daar kreeg ik dan wel altijd een uitgebreide terugkoppeling op. Daarnaast is er veel vrijheid om de werkzaamheden uit te voeren waar ik het meeste werkplezier uit haal – voor mij is dat het klantcontact. Dat was zelfs in het begin van mijn loopbaan al het geval. Die vorm van begeleiding zet ik nu ook in voor het jonge talent in mijn team. Ik vind het belangrijk dat zij dezelfde goede begeleiding krijgen als ik destijds.”

Klanten opleiden
“Ik ben als relatiebeheerder soms ook mijn klanten aan het opleiden. Vaak zijn we al vanaf de start van een onderneming betrokken bij de administratie. Daardoor kon ik beginnende ondernemers bij de hand nemen in het opzetten en onderhouden van de financiële kant van hun onderneming. We zijn dus niet alleen bezig met de administratie voor een klant, maar ook met het optimaliseren van processen. En waar een klant groeit, groei ik mee.”

Werken als team
“BonsenReuling zoekt op dit moment onder andere een nieuwe relatiebeheerder. Als je hier aan de slag gaat, word je niet in het diepe gegooid. Ja, er is veel ruimte voor eigen initiatief en zaken worden niet voorgekauwd. Toch kun je altijd rekenen op ondersteuning, op welke manier je het dan ook nodig hebt. Het maakt dus niet veel uit hoeveel ervaring je hebt: met de juiste instelling en een team als dit kom je er wel.”