Ontdek alles over Young professionals

Een bijbaan in de accountancy: iets voor jou?

“Waarom werken in een supermarkt als ik ook kan kiezen voor een bijbaan in de accountancy? Dat was mijn gedachte in het eerste leerjaar van mijn studie. Gelukkig hadden ze daar bij BonsenReuling ook wel oren naar. Leren in de praktijk, een goed salaris en volop flexibiliteit: wat wil je als student nog meer?”

Blogtitel

Door Julian ten Have, stagiair 

Werken naast mijn studie
“Tijdens het eerste leerjaar van mijn hbo-opleiding Accountancy werkte ik nog in een supermarkt. Daar raakte ik langzaam op uitgekeken. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, maar ik wilde natuurlijk ook geld verdienen. Via een familielid kwam ik terecht bij BonsenReuling. Want een bijbaan in mijn toekomstige vakgebied? Dat leek me ideaal! Na een paar gesprekken bleek dat er een plekje voor me was bij BonsenReuling in Eibergen.”

“In het begin hield ik me vooral bezig met de basis van accountancy. Omdat ik nog niet echt ervaring had, moest ik de fijne kneepjes van het vak leren. Dat betekende vooral het boekhouden leren en simpele taken uitvoeren. Langzaam maar zeker kwamen daar meer taken bij, omdat ik ook op mijn opleiding steeds meer leerde over het vak. Inmiddels werk ik als stagiair bij BonsenReuling. Nu richt ik me op complexere werkzaamheden zoals het samenstellen van jaarrekeningen en de praktijk die daarbij komt kijken.”

Flexibiliteit
“Een bijbaan is natuurlijk fijn, maar mijn studie is prioriteit. Dat vinden ze bij BonsenReuling ook. Mijn roosters voor college wisselden voor mijn stage begon sterk, dus ik was niet altijd op dezelfde momenten beschikbaar. Gelukkig zijn ze bij BonsenReuling flexibel. Soms werkte ik anderhalve dag in de week, soms twee of drie. Dat wisselende rooster vonden ze bij BonsenReuling geen probleem. Mijn leidinggevenden hameren er altijd op dat ik de studie voorop zet en tijd neem om te leren. Ze snappen dat ik aan het investeren ben in mijn toekomst en geven me alle ruimte daarvoor. Zo lukt het voor mij goed om alle ballen hoog te houden.”

Werkend leren
“Naast het fijne salaris – want met deze bijbaan kan ik beter rondkomen dan bij de supermarkt – is het een pluspunt dat mijn studie erop aansluit. Wat ik leer op school, kan ik hier in de praktijk brengen. Zo blijft nieuwe leerstof goed hangen én word ik telkens weer iets beter in mijn werk. Andersom geldt dat trouwens ook: wat ik bij BonsenReuling leer, helpt me verder in mijn studie.”

“De open sfeer bij BonsenReuling draagt daar ook behoorlijk aan bij. Als ik een vraag heb, kan ik gewoon de kamer naast mij binnenwandelen. Daar zit altijd wel een collega die me verder kan helpen. Dat daar ruimte voor is, zelfs als het druk is, doet me goed.”

Ruimte voor gezelligheid
“Waarom dan specifiek bij BonsenReuling aan het werk gaan en niet bijvoorbeeld bij een ander kantoor? Dat komt voor mij door de sfeer. Die maakt het helemaal af. Het is hier gemoedelijk: we werken hard, maar er is altijd ruimte voor een praatje. Er zijn toffe personeelsfeesten en we borrelen ook soms samen. Een beetje lol trappen mag ook dus!”

Van bijbaantje naar stage
“Ik zit nu in het tweede leerjaar van mijn opleiding en loop inmiddels stage bij BonsenReuling. Er zijn genoeg leuke stagebedrijven om uit te kiezen, maar toch was de keuze voor mij snel gemaakt. Waar krijg je nu nog de kans om vanuit het niets helemaal je eigen carrière op te bouwen? En wel op je eigen manier en tempo? Ik heb vanaf het begin een goed gevoel bij dit bedrijf en dat is onveranderd. Of ik hierna nog verder ga studeren weet ik niet zeker, maar de toekomst bij BonsenReuling zie ik in ieder geval wél voor me.”

Wil jij net als Julian een bijbaan naast je studie bij BonsenReuling? Dat kan! Bekijk voor meer informatie onze vacaturepagina.