Ontdek alles over Young professionals

Max heeft een divers cliëntenpakket: regionaal, nationaal en internationaal

Vaak bestaat het vooroordeel dat je bij een regionaal of wat kleiner kantoor minder te zien krijgt. Zo kreeg Max Maarsingh wel eens vragen vanwaar hij de overstap zou maken van een groot, internationaal bedrijf naar een regionaal kantoor. Toch heeft hij geen moment spijt gehad van zijn besluit. Naast andere voordelen is het klantenpakket minstens net zo divers en omvat regionale, nationale én internationale klanten. ‘’Bovendien ben ik hier bij het hele proces betrokken en niet alleen bij bepaalde delen.’’

Blogtitel

Door Max Maarsingh, Relatiebeheerder Audit

Van internationaal naar regionaal
“Vanaf mijn negentiende werkte ik bij een Big4: een van de grootste accountantskantoren wereldwijd. Ik ben daar tijdens mijn studie HBO-accountancy aan het werk gegaan. Het was een leerzame en leuke omgeving, maar natuurlijk ook hard werken. Toen ik op mijn vijfentwintigste voor het eerst vader werd, veranderde er iets in mij. Die lange dagen pasten niet meer in mijn leven en de reistijd ging mij tegenstaan. Ik wilde er zijn ‘s avonds om mijn zoon in bed te leggen. Minder werken moest dus wel, want ik was veel weg van huis. Daarom ben ik om me heen gaan kijken naar kleinschalige accountantskantoren dichter bij mijn woonplaats. Zo ben ik inmiddels al een tijdje aan het werk bij BonsenReuling. Vaak denken mensen dat een middelgroot of klein kantoor niet divers is in klantenpakket, dat is zeker een misverstand. Ik bedien klanten van verschillende omvang. Zowel nationaal als internationaal en regionaal.”

Expert worden
“Overstappen was uiteraard even wennen, maar op een positieve manier. De twee kantoren zijn namelijk als twee verschillende werelden. Bij een groot kantoor wordt veel van bovenaf geregeld. Het hoofdkantoor bepaalt een handelswijze bij bijvoorbeeld nieuwe wet- en regelgeving. Er worden bepaalde handreikingen geschreven en uitgebracht. Bij BonsenReuling is de taak aan onszelf als team om daar een handelswijze in te ontwikkelen.”

“Bij BonsenReuling ben ik dus veel meer op mezelf aangewezen als het gaat om mijn verantwoordelijkheden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn als het gaat om bijvoorbeeld externe verslaggeving of andere regelgeving dan is het mijn eigen taak om uit te zoeken wat die inhoudt en hoe dat de klant beïnvloedt. Daardoor blijf ik steeds in ontwikkeling. Bovendien is er meer vrijheid om bepaalde taken naar je toe te trekken, zodat je eigen specialisaties kunt ontwikkelen. Toen de NOW-controle in het leven werd geroepen, heb ik me daarover ontfermd.”

Geen dag hetzelfde
“Ik verveel me bovendien geen dag bij BonsenReuling. Het takenpakket als Relatiebeheerder is zeer divers. Ik ben het aanspreekpunt voor de klant, maar probeer ook alles te regelen om de juiste controles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast doe ik uitvoerend werk én begeleid ik beginnend assistent accountants. Die combinatie van taken vind ik fijn. Ik houd de connectie met de klant omdat ik niet alleen het contact heb maar ook het werk uitvoer. Iedere klant is anders, ieder team is anders, iedere dag is anders. Dat zorgt voor uitdaging.”

Collega’s écht kennen
“De keuze voor een grote, middelgrote of klein accountantskantoor is persoonlijk. Daarin is iedereen anders. Bij een groot accountantskantoor is natuurlijk veel kennis in huis en worden diverse specialistische takken bediend. Bij BonsenReuling krijg ik de kans om me te ontwikkelen tot duizendpoot. Ik kan veel en leer steeds bij. Bovendien doet mijn team bij BonsenReuling absoluut niet onder voor mijn voormalige collega’s als het gaat om kennis en kunde.”

“Ik voel hier ook connectie met mijn collega’s, ook al brengen we weinig lange overwerkavonden met elkaar door. Er werken op mijn vestiging misschien 50 mensen die ik vrijwel allemaal ken. Er zijn korte lijntjes tussen alle afdelingen. Je leert mensen om je heen écht kennen. Dat wordt door BonsenReuling nog meer gestimuleerd door allerlei gave activiteiten zoals borrels, gezamenlijk meedoen aan hardloopwedstrijden en teamuitjes. Een goed salaris is fijn, maar dat went. Uitdagend werk en leuke collega’s heb je iedere dag plezier van.”

Werken bij BonsenReuling?
Wil jij net als Max een zeer divers cliëntenpakket? Ga dan naar onze vacaturepagina.