Ontdek alles over Young professionals

Dennis' volgende mijlpaal

Deze keer is Dennis aan het woord in ‘’De volgende mijlpaal’’. Dennis werkt als senior belastingadviseur op de algemene adviespraktijk bij onze vestiging in Eibergen. ‘’Ik begeleid en adviseer ondernemers om alle fiscale mogelijkheden te benutten en eventuele (fiscale) risico’s te vermijden. Daarnaast vind ik het leuk me te verdiepen in actuele onderwerpen en ondernemers te helpen met hun financiële planning. Als extra, overkoepelend project, houd ik mij graag bezig met het verzorgen van cursussen en workshops om collega’s en studenten fiscale kennis bij te brengen.’’

Blogtitel

Vlotte babbel
‘’Ruim twee jaar geleden pakte ik voor het eerst de ‘’docentenrol’’ op. Destijds ging ik vaak samen met Ingmar Pondes, fiscaal vennoot, mee naar cliëntbesprekingen. In de auto op weg naar de bespreking, bespraken we wie wanneer het woord zou nemen en kwamen we vaak tot de conclusie dat we dit allebei graag doen. Ik merkte steeds vaker dat het leuk is om over zaken te praten waar je verstand van hebt. Zodoende werd ik al snel gevraagd om een fiscale cursus te verzorgen tijdens onze eigen BR Academy. Sindsdien verzorg ik regelmatig dit soort cursussen, waarvan de inhoud erg uiteen kan lopen. Het ligt er vaak maar net aan welke actualiteit, vraag of behoefte er speelt binnen de organisatie.’’

Studenten
‘’Naast de interne cursussen, word ik nu ook wel eens gevraagd om mee te gaan naar studentenevents. Zo verzorg ik volgende week een workshop voor de fiscale studenten van de universiteit van Tilburg. Ik vind het niet alleen leuk, maar ook belangrijk om dit te doen. Als student krijg je vaak veel theorie voorgeschoteld en merk je dat het vervolgens in de praktijk net wat anders gaat. Je kunt de studenten echt een beter beeld geven van het werk als belastingadviseur bij een kantoor als de onze. Voor mijzelf is het ook nog niet lang geleden dat ik in de schoolbanken zat. Inmiddels kan ik goed vertellen hoe dingen in de praktijk anders gaan dan je van school uit gewend bent.’’

Van offline naar online
‘’Mijn mening is dat communicatie en presentatie vaak net zo belangrijk is als de inhoud. Natuurlijk moet de inhoud van je advies goed zijn, maar je moet het ook kunnen brengen. Dat is een topic wat ik volgende week tijdens de workshop in Tilburg ook toe ga lichten. De workshop staat in het teken van gesprekstechnieken en klantencontact. Dat alles nu digitaal moet, maakt het wel een stukje lastiger moet ik zeggen. Niemand wordt enthousiast van een uur lang luisteren achter een laptop. Interactie tijdens een cursus of workshop is daarom een must. Nu probeer ik dat op te lossen door collega’s of studenten in kleine, digitale groepjes, een casus op te laten lossen.’’

De volgende mijlpaal van Dennis
‘’Of je het een concrete mijlpaal kunt noemen, dat weet ik niet. Noem het maar een ultiem doel: en dat is dat iedere deelnemer aan het eind van de cursus zijn eigen dingen eruit pikt, waarvan hij of zij denkt: hier kan ik wat mee. Niet iedereen hoeft alles te onthouden en ook lang niet alles is voor iedereen even relevant. Als ieder voor zich maar iets geleerd heeft, wat voor hem of haar in de praktijk toepasbaar is.’’

Wil jij ook een uitdagende baan met mogelijkheden om je rol binnen onze organisatie naar eigen inzicht in te vullen? Bezoek dan onze vacaturepagina.