Ontdek alles over Young professionals

De volgende stap van Bas

Bij BonsenReuling is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. We geloven dat het beste nog moet komen en dat er altijd ruimte is voor meer. Onze collega Bas Mengerink kan dat beamen. Hij maakte zelf de stap van Gevorderd assistent accountant naar Relatiebeheerder bij BonsenReuling. Hoe Bas dat voor elkaar heeft gekregen? Hij vertelt je er zelf graag meer over in zijn blog.

Blogtitel

Door Bas Mengerink, Relatiebeheerder

Een weloverwogen keuze
‘’In de zomer van 2021 maakte ik de overstap naar BonsenReuling. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daarvoor al meerdere malen door de recruiter van BonsenReuling was benaderd. Daarnaast waren er flink wat bekenden uit mijn eigen woonplaats die me aanmoedigden om eens op gesprek te gaan. Inmiddels zijn we allemaal collega’s, dus je kunt wel raden wat ik met hun advies heb gedaan haha! Eenmaal aan tafel bleek niet alleen de koffie goed te zijn, maar ook de klik met de vennoten. Ze legden een mooie uitdaging voor mij op tafel, namelijk relatiebeheer inclusief de opbouw van een eigen cliëntenpakket. De persoonlijke benadering gedurende het hele sollicitatieproces in combinatie met de functie die mij geboden werd, zorgde er uiteindelijk voor dat ik de overstap graag wilde maken.’’

Meer verantwoordelijkheid
‘’Zodoende kreeg ik de verantwoordelijkheid over een eigen cliëntenpakket. Uiteraard had ik bij mijn vorige werkgever ook steeds meer contact met de cliënt, maar nu ben ik het eerste aanspreekpunt. Dat is aan het begin best even spannend, want de cliënt moet jou ook nog leren kennen. Gelukkig kreeg ik snel bevestiging van mijn vennoot en verloopt al het cliëntencontact nu erg soepel. Het zijn met name mkb’ers, maar doordat wij zijn aangesloten bij het (wereldwijde) ECOVIS netwerk heb ik ook enkele internationale cliënten. Dat internationale stukje is voor mij een mooie aanvulling, het maakt het interessant om veel vraagstukken van verschillende cliënten te zien. Ik krijg wat dat betreft veel vrijheid en ruimte om aan mijn eigen portefeuille te werken en deze in te vullen. Daarnaast heb ik zelf de verantwoordelijkheid om dingen op te pakken of op te lossen. Waar ik me eerst misschien wat verschuilde achter het assistentschap van de accountant, sta ik nu zelf op de voorgrond als contactpersoon en vraagbaken voor cliënten.’’

Oog voor persoonlijke ontwikkeling
‘’BonsenReuling maakt als werkgever naar mijn idee echt het verschil doordat er altijd oog is voor persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk zijn er bepaalde eisen waar je per functie aan moet voldoen, maar in mijn geval werd er verder gekeken dan hetgeen ik op papier wel of niet kan en was de meegebrachte praktijkervaring juist belangrijk. Hierdoor kon ik al snel een stap verder zetten en boden ze mij veel groeimogelijkheden. Naast aandacht voor het individu, wordt er BonsenReuling-breed ook vanalles aangeboden. Denk aan diverse cursussen of softskilltrainingen, maar ook aan het PraktijkOpleidingsBureau waarin AA-trainees samenkomen om elkaar naar een hoger level te tillen. De mogelijkheden zijn er. Het is aan jou om die kans dan ook met beide handen aan te grijpen.’’

Ben jij, net als Bas, toe aan de volgende stap? Bekijk dan onze openstaande vacature voor Relatiebeheerder in Eibergen.