Ontdek alles over Assistent accountant

Bo's volgende mijlpaal

Deze keer aan het woord in De volgende mijlpaal: Bo Stemerdink! Bo is in februari begonnen als stagiaire op de samenstelafdeling in Lichtenvoorde. Inmiddels 20 weken later is haar stage ten einde gelopen. Gelukkig betekent dit niet het einde van Bo haar tijd bij BonsenReuling. Ze heeft tijdens haar stage bewezen dat ze thuishoort binnen het BonsenReuling team. Vandaar dat ze is aangenomen als beginnend assistent accountant. Goed nieuws voor ons, maar natuurlijk ook fantastisch nieuws voor Bo! Ze vertelt ons graag wat meer.

Blogtitel

Laagdrempelig contact
‘’Ik leerde BonsenReuling kennen tijdens een mkb-kantorendag op de HAN. De sfeer en werkzaamheden van het kantoor spraken mij aan en gelukkig bevindt het kantoor zich dichtbij mijn woonplaats”, vertelt Bo. “Toen ik een aantal maanden later zag dat er een inhousedag georganiseerd werd, heb ik mij dan ook direct aangemeld. Het was trouwens niet zomaar een open dag, maar een wijnproeverij op locatie! Het was een fijne en laagdrempelige manier om met wat collega’s van BonsenReuling in contact te komen.’’

 Kopje koffie
‘’Tijdens de inhousedag sprak ik met Jolein (recruiter). Blijkbaar liet ik een goede indruk op haar achter, want niet veel later kreeg ik een berichtje via LinkedIn met de vraag of ik een digitaal kopje koffie met haar wilde drinken. Hierop volgde een gesprek op kantoor met Roel (directeur). Een heel goed gesprek als je het mij vraagt, want ik kreeg een stageplek aangeboden! Dankzij het goede gevoel en soepele contact, wilde ik die plek maar al te graag aannemen. Eenmaal begonnen, werd ik dan ook met open armen ontvangen door het BonsenReuling team. Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat BonsenReuling een leuke mix aan disciplines kent. Het gaat van stagiaires tot assistent accountant en van relatiebeheerders tot aan teamleiders. Naast dat iedereen goed met elkaar kan samenwerken, kunnen we het in de pauze en na werktijd ook goed met vinden elkaar.’’


Na het afronden van mijn stage ontving ik van Roel nog een presentje.

Stagelopen
‘’Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het samenstellen van jaarrekeningen en het doen van verschillende belastingaangiftes. Aan het begin kreeg ik wat eenvoudigere taken, maar al snel werd dat uitgebreid. Doordat je veel werkzaamheden mag uitvoeren en een kijkje mag nemen in de keuken van diverse klanten, begin je na een tijdje situaties te herkennen. Wanneer je bijvoorbeeld iets voor een bepaalde klant gedaan hebt, zul je eenzelfde situatie sneller bij een andere klant herkennen. Zodoende bouw je steeds meer kennis en ervaring op. Dit is ook te danken aan de goede begeleiding van collega’s natuurlijk. Om maar even een voorbeeld uit de praktijk te noemen: tijdens mijn stage zat ik op een kantoorkamer met mijn collega’s Alexandra en Sander. Alexandra, mijn stagebegeleidster, is momenteel bezig met de praktijkopleiding (post hbo AA) en kan daardoor makkelijk de link leggen tussen theorie en praktijk. Sander heeft juist al jaren ervaring binnen de branche en daardoor flink wat kennis van de diverse klanten. Een goede combi waar ik ontzettend veel van heb kunnen leren. Gelukkig stopt het leerproces niet hier. Naast mijn studie mag ik namelijk aan de slag als beginnend assistent accountant bij BonsenReuling!’’

Mijlpaal
‘’Tijdens je stage ben je nog niet helemaal zeker van je zaak. Wanneer je bijvoorbeeld mee mag naar een klant weet je jezelf de eerste paar keer nog niet echt een houding te geven. In de komende periode hoop ik dan ook meer zekerheid op te bouwen wanneer het aankomt op het starten en behouden van goed klantencontact. Daarnaast kijk ik er naar uit om te gaan ontdekken welke kant ik binnen de Accountancy op wil na mijn studie. Maar laat ik eerst eens mijn diploma behalen, haha. Eén ding weet ik zeker: ik ga een leuke en leerzame tijd tegemoet bij BonsenReuling.’’

Ben jij ook op zoek naar een gezellige en leerzame stageplek? Solliciteer dan bij BonsenReuling! Per februari bieden wij weer verschillende stageplaatsen aan dus wees er op tijd bij! Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina.