Ontdek alles over Young professionals

Altijd twee handen vrij voor de grotere zaak

‘’Twee handen vrij voor de grotere zaak? Wat houdt dat precies in? Ik leg graag uit wat het voor mij persoonlijk betekent. In grote lijnen gaat het over de ‘’grotere en overkoepelende’’ projecten naast je dagelijkse werkzaamheden. Eigenlijk zijn dit soort projecten van alle tijd, juist omdat de tijd zo snel vliegt. Voor je het weet is een ‘’nieuw’’ systeem alweer verouderd. Een voorbeeld: we zetten handtekeningen tegenwoordig echt niet meer alleen op papier. Digitaal ondertekenen krijgt de overhand. Daardoor ben je genoodzaakt altijd wel in ontwikkeling te blijven. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Laten we het kort en krachtig houden! ''

Blogtitel

Door Rob Droppers, accountant

Alledaagse taken als accountant
‘’Als accountant komt er dagelijks van alles op je pad: het samenstellen van jaarrekeningen, het opstellen van fiscale aangiften, dossiervorming, adviesopdrachten, cliëntbesprekingen… en ga zo maar door. Naast mijn functie als teamleider van één van de samenstelteams in Eibergen, ben ik ook bezig met de begeleiding van mijn collega’s. Ik bied hulp waar nodig en beantwoord technisch moeilijkere vragen. Om en nabij ben ik zo’n 70% van mijn tijd bezig met dit soort alledaagse werkzaamheden.’’

Extra opdrachten
Wat doe je dan die andere 30% van de tijd? ‘’Nou… koffie drinken, powernappen, bijpraten… aha.. nee natuurlijk niet!! In die tijd houd ik mij dus bezig met die andere projecten en verbetertrajecten. Dat kan echt van alles zijn, maar in mijn geval zijn dat vaak ICT gerelateerde projecten. Deze komen tot stand doordat er een probleem of verbeterpunt wordt gesignaleerd binnen de organisatie. Vanuit het probleem starten we bijvoorbeeld een werkgroep op met collega’s die zich bezighouden met het project: van beleid, tot uitvoering en de uiteindelijke testfase. Aan alles wordt gedacht. Zo ben ik zelf de afgelopen tijd betrokken geweest bij het implementeren van een digitaal tekenprogramma, de opzet van een E-learningplatform voor nieuwe collega’s en tot slot bij het project Online ondernemen.”

Organisatiebreed
‘’Aangezien mijn interesse ligt bij ICT, houd ik mij graag met gerelateerde onderwerpen bezig. Mijn collega’s houden zich liever weer met andere projecten bezig. Denk bijvoorbeeld aan de selectie van nieuwe software pakketten, zoals boekhoudpakketten, bepaalde applicaties of pakketten voor de salarisadministratie. Nadat een (nieuw of ander) softwarepakket zorgvuldig is uitgekozen, zijn er collega’s die zich extra verdiepen in het pakket. Zij hebben dan bovengemiddelde kennis en worden als het ware ‘’pakketdeskundigen’’. Met complexe vragen omtrent een bepaald pakket kun je dan bij hen terecht. Zo zijn er organisatie breed veel verschillende projecten waar collega’s zich mee bezig kunnen houden. Het houdt ons werk divers en uitdagend. Dat is iets wat veel collega’s aanspreekt.’’

Wil jij ook een baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je eigen rol te vervullen? Bekijk dan snel onze vacaturepagina.