Ontdek alles over Young professionals

Al dertig jaar vrijheid en uitdagend werk

Als onervaren schoolverlater van negentien jaar begon Anja haar loopbaan als accountant. Inmiddels werkt ze al dertig jaar bij BonsenReuling. Verveling? Die voelt ze nooit, want haar werk is na al die jaren nog steeds uitdagend.

Blogtitel

Door Anja te Pas, Accountant-medewerker

“Een roeping? Dat was accountancy niet voor mij. Na het vwo wist ik vooral heel goed wat ik niet wilde. Het vak van accountant kwam toevallig op mijn pad. Door de constante uitdaging bij BonsenReuling ben ik blijven plakken; ik vond het werk gewoon heel leuk. Collega’s stimuleerden me om door te leren. Terwijl ik hier al werkte, heb ik mijn opleiding tot accountant afgemaakt.”

Doorleren met hulp
“Doorleren wordt goed gefaciliteerd bij BonsenReuling. Niet alleen in praktische zin, maar ook wat betreft ondersteuning. Even binnenlopen bij een collega voor een vraag? Uitleg bij een moeilijk onderwerp? Het kan allemaal. We staan hier klaar voor elkaar.”

Kennis up-to-date houden
“Inmiddels ben ik zo’n dertig jaar in dienst. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht zo lang te blijven, maar door de stimulering vanuit BonsenReuling om te blijven ontwikkelen is het zo gelopen. En daar ben ik hartstikke blij mee. Ook nu volg ik nog geregeld een cursus om te blijven groeien. Je krijgt altijd de begeleiding die bij jou past en groeit zo snel en zo ver als je zelf wil.”

Vrijheid in het werk
“Je kan bij BonsenReuling je eigen draai aan het werk geven. Zelf heb ik graag klantcontact en ik heb ook alle ruimte gehad om me daarop te richten. Liever met je neus in de cijfers? Ook dat kan. Er is veel vrijheid, ook als het gaat om het indelen van je agenda. We werken hard, maar hebben geen overwerkcultuur zoals bij veel andere kantoren. Bovendien vind ik telkens weer uitdaging omdat we diverse klanten en specialismen in huis hebben.”

Werken om te leven
“Het is trouwens niet zo dat ik móest doorleren en constante groei wordt verwacht. Toen ik moeder werd, heb ik juist besloten minder te gaan werken. Van fulltime ging ik naar drie dagen in de week. Dat ik die vrijheid kreeg, is heel belangrijk voor mij. Met jonge kinderen thuis is dat nodig. Toen ze wat ouder werden, wilde ik weer meer werken. Ook dat was geen enkel probleem.”

Voldoening uit het teamleiderschap
“Het vak verandert door de jaren heen. Dat geldt ook voor mijn functieniveau. Van onervaren negentienjarige ben ik uitgegroeid tot accountant en inmiddels ook tekenend accountant. Ik heb nu twee accountants in opleiding in mijn team. Een daarvan haalt binnenkort zijn diploma. Om te zien waar hij vandaan komt en waar hij met onze hulp nu staat? Dat geeft enorm veel voldoening.”

Informele omgang
Ga je aan de slag bij een kantoor van BonsenReuling? Dan zal je snel merken dat we informeel met elkaar omgaan. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen voor een praatje of een vraag. Dat kan ook goed, want BonsenReuling heeft mensen met allerlei specialisaties in huis. Zo kun je altijd wel ergens terecht met je vraag. Je komt hier in een warm bad terecht.”