Ontdek alles over Young professionals

6 sportieve activiteiten waar we samen voor gaan

“Zitten is het nieuwe roken, zeggen ze wel. Daarom blijf ik graag in beweging. BonsenReuling is een werkgever die me daarbij helpt. Samen gaan we voor de winst, ook op het sportveld. Ieder jaar zijn er weer volop sportactiviteiten waar ik met collega’s aan kan deelnemen. Jong of oud, jurist of accountant: iedereen doet mee.”

Blogtitel

Door Sanne Freriks, senior jurist

“Bij BonsenReuling ben ik senior jurist. Ik adviseer klanten als ze een bedrijf willen starten, overnemen of verkopen. Kort geleden heb ik naast mijn werk een opleiding fiscaal recht afgerond en ben ik ook belastingadviseur bij BonsenReuling. Ik krijg hier alle ruimte om te ontdekken en ontwikkelen.”

Sportieve hobby’s
“Dat is ook zo op sportief gebied. BonsenReuling organiseert van alles om medewerkers aan te sporen om meer te bewegen en hun sportieve hobby te delen met collega’s. Laagdrempelige acties om wandelen te stimuleren, zoals de ‘Ommetje competitie’ van de Hersenstichting of de ‘Fit Veur Altied GOAN challenge’. Er worden ook vaak workshops en clinics aangeboden, soms georganiseerd door een collega die een sport al beoefent. Kort geleden organiseerde een collega een survival training. We hebben ook met z’n allen een padelclinic gedaan met les van een echte pro. Vorig jaar was er een tennisles voor het hele bedrijf. Meedoen is natuurlijk vrijwillig, maar het slaat zo goed aan dat die sportmomenten altijd druk bezocht zijn.”

Samen meedoen aan wedstrijden
“Je kan via BonsenReuling ook meedoen aan allerlei sportwedstrijden. We doen bijvoorbeeld mee aan hardloopevenementen, waaronder een grote marathon in Düsseldorf. BonsenReuling regelt dan het vervoer, inschrijfgeld en hapjes en drankjes. Daarnaast doen sommige collega’s samen mee aan wielren- of zwemwedstrijden, ook voor het goede doel. En dan is er nog de jaarlijkse obstacle run. Die wordt georganiseerd op het terrein van festival De Zwarte Cross, vlakbij ons kantoor in Lichtenvoorde. Samen met andere Achterhoekse werkgevers gaan we daar onderling de strijd aan, maar hebben we vooral heel veel plezier. Vanuit BonsenReuling wordt er alles aan gedaan om medewerkers te helpen lekker gezond en fit te worden.”

Nieuw talent ontdekken
“Sommige collega’s sporten al veel in hun eigen tijd. Anderen komen dankzij al die initiatieven vanuit BonsenReuling voor het eerst in een goed beweegpatroon. Het is mooi om te zien hoe mensen bijvoorbeeld een nieuw talent ontdekken dankzij zo’n clinic, of voor het eerst voet in een sportschool zetten en ontdekken dat ze het eigenlijk fantastisch vinden.”

De BonsenReuling sportwebshop
“Niet iedereen heeft de juiste uitrusting in huis voor al die nieuwe sporten. Daarom is er de BonsenReuling webshop, waar iedere medewerker een bepaald bedrag aan aankopen cadeau krijgt. Ze hebben van alles: van wielrenkleding en hardloopshirtjes met het BR-logo tot gewichtjes en handschoenen. Maar net waar jij behoefte aan hebt tijdens het sporten.”

Stok achter de deur
“Ik sport al veel in mijn eigen tijd en toch zijn die gezamenlijke sportieve activiteiten een goede stok achter de deur. Dat geldt ook voor veel van mijn collega’s. Als je deelneemt aan een wedstrijd en collega’s rekenen op je, ben je toch meer geneigd er honderd procent voor te gaan. Er zijn ook teams die na werk gezamenlijk een uurtje naar de sportschool gaan. BonsenReuling pakt dan een deel van de kosten op. Dat is dé manier om gemotiveerd te blijven.”

Wil jij net als Sanne nieuwe sporten ontdekken en in beweging blijven dankzij je werkgever? Dat kan! Bekijk voor meer informatie de vacaturepagina van BonsenReuling.