Ontdek alles over Young professionals

6 stedentrips voor internationale cases

Misschien verwacht je dat wij als regionaal kantoor alleen werken voor regionale bedrijven. Niets is minder waar! We hebben ook veel landelijke cliënten… en gaan zelfs steeds vaker de grens over! Die internationale cliënten zorgen voor een mooie afwisseling en geven een extra dimensie aan mijn baan. Waarom? Ik, Rob Droppers, vertel erover in dit blog!

Blogtitel

Al vijftien jaar ben ik werkzaam bij BonsenReuling. Tijdens mijn duale studie HBO Accountancy begon ik hier drie dagen per week. Een perfecte combinatie tussen werken en leren voor mij! Ik kon zo mijn studie volgen en tegelijkertijd ook relevante werkervaring opdoen. Door de diversiteit en flexibiliteit van het kantoor heb ik daarna zowel mijn AA als RA opleiding kunnen afronden. Inmiddels werk ik op ons kantoor in Eibergen als accountant in de samenstelpraktijk. Ondanks dat we een regionaal kantoor zijn, bestaat ons klantenbestand uit een combinatie tussen regionale en nationale grote spelers. De ene dag heb ik contact met een lokale ondernemer om de hoek, de andere dag ben ik bij een bedrijf dat producten levert die je dagelijks in elke supermarkt tegenkomt!

De grens over
Naast regionale en landelijke cliënten werken we ook veel voor internationale bedrijven. We bedienen deze cliënten met een team collega’s uit verschillende disciplines, zoals belastingadviseurs, juristen, accountants en salarisadministrateurs. Met onze kennis helpen we ze zo goed mogelijk met het zakendoen in Nederland. Aan de andere kant helpen we onze regionale cliënten, samen met buitenlandse collega’s, ook met het opzetten van ondernemingen in het buitenland. We proberen dus regionaal, nationaal en internationaal de best mogelijke oplossing te bedenken voor iedere cliënt.

Het ECOVIS-netwerk
Voor onze internationale cliënten hebben we veel profijt van het ECOVIS-netwerk. Dit is een wereldwijd netwerk van accountants en adviseurs waar wij ook onderdeel van zijn. Waar we ons voorheen met name richtten op Duitsland, hebben we door onze rol binnen ECOVIS contact met landen over de hele wereld. De cases van internationale cliënten zijn vaak wat complexer, doordat je te maken krijgt met internationale belastingregelgeving en grensoverschrijdende aandachtspunten. Dit soort aandachtspunten zijn bij nationale of regionale klanten wat minder vaak, of zelfs niet, aan de orde. De combinatie tussen nationale en internationale cases, is voor mij dus een unieke uitdaging!

Op reis
Het werken met internationale cliënten betekent dus ook dat je veel afstemming hebt met buitenlandse adviseurs. Samen sparren we dan over de beste oplossing of het beste advies voor een cliënt. Over het algemeen verloopt dat contact telefonisch of per mail, maar vanuit het ECOVIS-netwerk worden jaarlijks ook internationale conferenties georganiseerd waarbij wij altijd aanwezig zijn. We wisselen dan vaktechnische kennis uit over diverse onderwerpen, maar leren elkaar vooral beter kennen. Dat zijn natuurlijk de leuke tripjes ;-).

Een extra dimensie
Het werken met internationale cliënten geeft een extra dimensie aan mijn afwisselende werkzaamheden. De verschillende cliënten, vraagstukken, de manier van communiceren, de wet- en regelgeving… Het klinkt wellicht cliché, maar letterlijk geen dag is hetzelfde. Het is dus zeker niet vanzelfsprekend dat je elke dag een jaarrekening opstelt, ook een Jahresabschluss of Financial Statement behoort binnen BonsenReuling tot de mogelijkheden!

Wil jij ook werken voor mooie, internationale cliënten? Wij zijn voor onze vestiging in Eibergen op zoek naar een Relatiebeheerder met internationale ambities. Bekijk de vacature voor meer informatie of neem contact met ons op.