Ontdek alles over Young professionals

30 minuten later fris van start

‘’Later’’ is een wat groot woord in deze titel, aangezien we bij BonsenReuling natuurlijk niet standaard later beginnen dan andere bedrijven. We hebben gewoon flexibele werktijden! Dat houdt in dat je tussen bepaalde tijden mag starten en stoppen met werken. Zo kun je bijvoorbeeld wat later beginnen om voor de werkdag nog te sporten. Dit is het geval bij onze collega Dennis. Hij vertelt je in dit blog graag wat meer over zijn ervaring met BonsenReuling als flexibele werkgever.

Blogtitel

Door Dennis Kemerink, senior belastingadviseur

Goede start
Vóór het werk sporten; veel mensen zullen het ambitieus vinden. Je moet er immers vroeger voor uit je bed stappen. Voor Dennis is het inmiddels routine. Hij probeert zeker drie tot vier keer per week zijn dag te beginnen in de sportschool. ‘’Doordeweeks sta ik vroeg op en ben ik om 07:00 uur in de sportschool. Eigenlijk ben ik niet persé een ochtendmens, maar ik merk dat een uurtje sporten vóór het werk me goed doet. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik voel me de hele dag een stuk beter en merk het meteen aan mezelf wanneer ik een ochtend niet ben geweest. Je staat direct ‘aan’ na een sportsessie, bent de hele dag fitter en energieker. Dat je daarvoor een uurtje eerder moet opstaan, dat heb ik er wel voor over.’’

Flexibele werkuren
‘’In principe kun je bij BonsenReuling je werkdag beginnen tussen 7.15 – 9.15 uur en, afhankelijk van je starttijd, naar huis tussen 16.00 en 18.00 uur. Doordat wij een dienstverlenend beroep hebben, zijn enige richtlijnen qua werktijden wel nodig. Het is niet meer dan logisch dat we tussen bepaalde tijden bereikbaar moeten zijn voor onze cliënten. Als ik heb gesport, begint mijn werkdag rond 9:00 uur, een half uurtje later dan de meeste andere collega’s uit mijn team. Het is niet altijd even handig om later te beginnen. Als je een vroege afspraak of een deadline hebt, dan moet je daar rekening mee houden en dat doe ik dan ook.’’

Vertrouwen
In afstemming met collega’s en de cliënt zijn er veel mogelijkheden om je werkweek flexibel in te vullen bij BonsenReuling. ‘’Flexibiliteit houdt voor mij in dat je als werkgever erop kunt vertrouwen dat je werknemers hun werk netjes afronden. Of dat nou om zeven uur ’s ochtends of om negen uur ’s avonds is. Zolang de cliënt het eens is met jouw werktijden en je hem of haar de juiste oplossing kunt bieden, valt er veel zelf in te delen.’’ Er is door de tijd heen ook wel het een en ander veranderd volgens Dennis. ‘’Voorheen werkten wij meer vanuit vaste werktijden en dat zie je ook terug in het contact met de cliënt, dat grotendeels overdag plaatsvindt tussen half negen en vijf. Toch wordt ook dat steeds soepeler. Een paar jaar geleden stuurde je niet snel om negen uur ’s avonds nog een mailtje, maar tegenwoordig zie je dat het steeds vaker gebeurt. Ik denk dat Corona en het vele thuiswerken in die zin ook wel hebben bijgedragen aan de flexibiliteit en het vertrouwen van veel werkgevers. Wij hebben met zijn allen bewezen dat flexibel werken prima kan.’’

De perfecte balans
‘’Om een goede balans te behouden, moeten werk en privé naar mijn mening naast elkaar kunnen staan. Enerzijds houdt dat in dat er wel eens wat zaken van het werk afgemaakt moeten worden en je privé-afspraken moet verschuiven. Anderzijds moet je ook spontaan vrij kunnen nemen om eens wat leuks te doen. Voor iedereen is flexibel werken en een goede werk-privébalans anders. Als ik voor mezelf mag spreken, denk ik dat ik inmiddels de goede balans gevonden heb.’’

Wil jij ook een functie met veel flexibiliteit en een goede werk-privé-balans? Bekijk dan onze vacaturepagina.